Depozitele de gaz pentru sezonul rece, aproape pline

1

România se apropie de un grad de umplere a depozitelor de gaz pentru sezonul rece de 85%, ceea ce înseamnă că ţara va putea trece peste o iarnă normală doar folosind gaz din producţia şi depozitele româneşti. Anunțul a fost făcut de ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 
“Ne apropiem de 85% grad de umplere a depozitelor de gaz pentru sezonul rece. Cu 570 milioane metri cubi mai mult ca în perioada similară a anului trecut. Asta este o veste bună pentru că înseamnă că vom putea trece peste o iarnă normală doar folosind gaz din producţia şi depozitele româneşti (100% independenţi). Avem variante şi pentru o iarnă grea (Azerbaidjan, Grecia)”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

”Românii nu vor tremura nici de frig, nici de frica facturilor”

Pe de altă parte, acesta a arătat că autorităţile nu vor renunţa la schema de compensare-plafonare la gaze şi energie electrică, care este în vigoare până în primăvara anului 2025.
“În acest context, am spus că la iarnă românii nu vor tremura nici de frig, nici de frica facturilor. Nu vă lăsaţi păcăliţi de vocile care încearcă să vă sperie, dragi români. Nu se pune problema să renunţăm la schema de compensare-plafonare la gaze şi energie electrică. Pe legislaţia actuală schema este în vigoare până în primăvara lui 2025. Obiectivul meu este să plătiţi un preţ corect la factură, iar companiile româneşti să fie cât mai competitive. De la bun început am susţinut că energia trebuie să fie sigură, ieftină şi cât mai verde – în această ordine. Vom trece cu bine peste toate provocările”, a subliniat Burduja. M.D.

1 COMENTARIU

  1. In timp ce Romania importa gaze, Petrom OMV arde gaze romanesti la termocentrala sa din Brazi. Cu gazele arse produce energie electrica pe care o vinde la pret liberalizat.

    Gazele arse apar in rapoartele ANRE ca fiind „consum tehnologic’, de parca ar folosi la extragerea altor gaze din subsol!!!

    Avem legi de tara bananiera care isi vinde resursele naturale pe niste redevente de 13%…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.