A răsturnat cisterna în timp ce avea alte preocupări

1
  • Risc de explozie pe DN 7 din cauza unui șofer neatent!

Un șofer bulgar a paralizat ciculația pe DN 7, sâmbătă, și zeci de polițiști și pompieri au stat toată ziua și să acționeze pentru a se evita producerea unei explozii. Acesta a lovit o cisternă încărcată cu etanol care, în urma impactului, s-a răsturnat. Combustibilul a început să curgă fiind un risc crescut de explozie. Orice scânteie, provocată de o mașină aflată în trecere sau de acumulatorul cisternei putea transforma șoseaua într-un adevărat iad. Totul din cauză că bulgarul în vârstă de 33 de ani, aflat la volanul unui BMW, avea alte preocupări în timpul mersului.
În jurul orei 8.00 a fost dat apelul în dispeceratul 112. Accidentul a avut loc la Zamfirești, pe DN 7, în comuna Cotmeana. Polițiștii și popierii au mers la fața locului și au găsit un BMW avariat și o cisternă răsturnată pe o bandă de mers. Cisterna era încărcată cu etanol și în urma impactului aveau loc scurgeri pe la un record. ” Exista riscul producerii unei explozii. Când s-a răsturnat erau acumulatorii caplui tractor cuplați și orice scânteie ar fi provocat o explozie. Combustibilul curgea pe carosabil și putea să treacă o mașină să provoace o scânteie care ar fi declanșat deflagrația”, a precizat Ionuț Tunaru, purtător de cuvânt al ISU Argeș. La fața locului au intervenit pompierii de la Detașamentul Pitești cu două autospeciale de stingere ale incendiilor, o autospecială de descarcerare, un camion cu un container multirisc, o autospecială CBRN și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat. Militarii au decuplat acumulatorii și au stropit permanent cu apă să îndepărteze combustibilul de pe șosea.

Au stropit cu apă și spumă ca să nu se formeze scântei

Polițiștii Serviciului Rutier Argeș au blocat circulația total pe DN7. În urma cercetărilor au stabilit că un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Bulgaria, se afla la volanul unui BMW mergând dinspre Pitești către Vâlcea. Pe fondul altor preocupări a intrat pe contrasens și a lovit roțile mortice (cele care actionează tracțiunea motorului) ale cisternei care s-a răsturnat. Șoferul vinovat a fost amendat și a primit puncte penalizare. Sancțiunea nu a fost însă nici pe departe pe măsura problemelor create de șoferul neatent. Intervenția a durat întreaga zi, timp în care traficul a fost blocat total. Zeci de polițiști și pompieri au stat în stradă, întreaga zi, pe o vreme caniculară, riscându-și viața. A fost căutată o cisternă în care să fie mutat etanolul. A durat câteva ore până când a fost găsită una cu o pompă care să nu genereze electricitate statică pe timpul interveniței și să se facă transvazarea în condiții de siguranță. A fost găsită una la Ploiești. A durat ore bune până când a ajuns noua cisterna și a fost făcută transvazarea. În tot acest timp militarii au stropit cu apă pentru răcirea cisternei răsturnate și curățarea șoselei. O macara a fost dusă la fața locului pentru a fi ridicată cisterna răsturnată. În acel moment, pompierii au stropit cisterna cu spumă ca să nu se formeze scântei în timp ce era repusă pe roți.

Traficul a fost reluat după ora 21.00

Acțiunea a durat întreaga zi. Au intervenit peste 15 pompierii și în jur de 25 de polițiști. Traficul a fost blocat total pe toată durata zilei, cirulația fiind deviată pe Curtea de Argeș. Echipaje de poliție au stat atât pe DN7, cât și la Bacov și pe traseul până la Curtea de Argeș și către Vâlcea. De asemenea, polițiștii din județul Vâlcea au acordat sprijin pentru a opri cirulația dinpre Vâlcea către Pitești și a-i dirija pe șoferii din trafic pe rutele ocolitoare. Din fericire intervenția s-a încheiat cu success, nu au fost nimeni rănit, iar traficul a fost reluat, în siguranță, seara după ora 21.00. M.Sandu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.