CSM București a câștigat Supercupa României

0
  • Regal handbalistic la Sala Polivalentă Pitești Arena

CSM București a câștigat Supercupa României la handbal feminin, după ce a învins-o în finală pe Rapid, scor 31-22, în confruntarea de duminică seară, de la Sala Polivalentă Pitești Arena.
În fața unei asistențe de 1.500 de persoane, „tigroaicele” au avut emoții doar în primul sfert de oră, unul presărat cu multe greșeli. Apoi au ieșit la rampă Cristina Neagu și franțuzoaica Grace Zaadi, care au luat jocul pe cont propriu. Diferența a început să crească, iar la pauză, campioana a intrat la vestiare cu un avans de cinci goluri, scor 14-9. După pauză, Kim Rasmussen a încercat să-și trezească elevele la realitate, însă schimbările și indicațiile sale nu au avut efectul scontat și pe tabelă. Cu portărița Glauser în mare formă, cu dirijorul Cristina Neagu la timonă și Crina Pintea principala gură de tun, ”tigroaicele ”s-au distanțat la 12 goluri. În final, CSM București a reușit să se impună la o diferență de nouă goluri, scor 31-22.

Cristina Neagu, MVP-ul partidei

Principalele marcatoare ale partidei de la Pitești au fost Neagu 6 goluri, pentru CSM, respectiv Korsos, care a punctat tot de șase ori, în tricoul Rapidului. La finalul disputei, Cristina Neagu a fost desemnată MVP-ul partidei. Atât CSM București, cât și Rapid, vor reprezenta României în sezonul viitor al Ligii Campionilor.

Dunărea Brăila, medaliată cu bronz

CSM București s-a calificat deja în finala Supercupei României la handbal feminin, după ce a trecut sâmbătă de CSM Târgu Jiu, scor 34-18.
În cea de-a doua semifinală, disputată tot sâmbătă, Rapid a învins-o pe Dunărea Brăila, scor 35-29, obținând astfel biletele pentru finala competiției. În lupta pentru medalia de bronz, HC Dunărea Brăila a învins cu 35-33 pe CSM Târgu Jiu.
Au ajuns la 5 Supercupe ale României
CSM București și-a apărut trofeul cucerit anul trecut, triumf tot în fața Rapidului, scor 28-26. Echipa Primăriei Capitalei deține recordul de trofee în Supercupă, 5 la număr (2016, 2017, 2019, 2022, 2023). Este urmată de HCM Baia Mare și de Râmnicu Vâlcea, cu câte 3 distincții. Gloria Buzău a cucerit o dată competiția. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.