Carburanții s-au scumpit cu 1 leu în această vară

0

Prețul carburanților în Pitești este în continua creștere, la fel ca în întreaga țară, iar scumpirile au ajuns la aproape un 1 leu, față de începutul verii.
Ieri, motorina standard costa la Petrom 7,45 lei / l, 7,51 lei / l la OMV, Rompetrol și Mol și doar 7,39 lei la Lukoil. În schimb, motorina premium se vindea eiri la Pitești cu 7,81 lei / l la Petrom, cu și cu 7,75 lei la Likoil și cu 8,02 lei la OMV, Mol și Rompetrol. În schimb benzina a avut prețuri puțin mai joase, dar și în cazul litrului de astfel de combustibil s-au înregistrat creșteri.
Astfel, la Petrom 1 l de benzina standard costa 7,2 lei, la Lukoil 7,19 lei, iar la OMV, Rompetrol și MOL 7,26 lei., în timp ce benzina premium se vindea cu 7,66 lei l la Petrom, cu 7,89 lei la Lukoil și cu 7,92 lei la OMV, MOL și Rompetrol. În aceste condiții de la începutul verii și până acum, creșterea prețului carburanților a fost cu aproape 1 leu, în condițiile în care numai în ultima lună creșterea a fost de 75 de bani.
Ieri, cotația țițeiului Brent, de referință pentru piața europeană era de 84,3 dolari pe baril, în timp ce benchmark-ul american WTI se tranzacționa la 79,9 dolari, niveluri în scădere, dar cu doar patru dolari sub maximele anului, consemnate în prima parte a lui august. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.