Condițiile în care poți da foc la miriști, la Mioveni

0

Primăria Mioveni continua să atragă atenția locuitorilor orașului asupra riscului existent atunci când în această perioadă de caniculă dau foc la vegetația urscată. 
Astfel, principalul pericol în reprezintă extinderea unui astfel de incendiu pe miriști, ce poate duce la pagube materiale sau chiar la victime.
Așadar, în condițiile în care se obțin aprobările cerute de legislația în vigoare, arderea miriștii se face cu respectarea următoarelor măsuri:
# condiții meteorologice fără vânt
# parcelarea miriștii în suprafețe de maximum 10 ha, prin fâșii arate
# izolarea zonei de ardere față de căi de comunicație, construcții, culturi agricole vecine, instalații, fond forestier, prin executarea de fâșii arate # desfășurarea arderii numai pe timp de zi # asigurarea până la finalizarea arderii a personalului de supraveghere și stingerea eventualelor incendii # asigurarea pentru suprafețe de ardere mai mici de 5 ha a substanțelor și mijloacelor de stingere necesare # asigurarea, în cazul suprafețelor de ardere mai mari de 5 ha, a unui plug, a unei cisterne cu apă, a mijloacelor de tractare și a personalului de deservire. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.