Muniție din Primul Război Mondial, la Sălătrucu!

0

Un cetățean din comuna Sălătrucu a descoperit ,cu ajutorul unui detector de metale, o grenadă, proiectile și cartușe provenite din Primul Război Mondial.
Echipajul pirotehnic de la Detașamentul de Pompieri Pitești a fost solicitat să intervină într-o pădure din localitatea Sălătrucu, pentru identificarea, cercetarea, ridicarea și transportul, în vederea depozitării a unei grenade găsită de un cetățean cu un detector de metale, anunță ISU Argeș. În urma căutărilor la locul intervenție, pirotehniștii au descoperit o grenadă de mână defensivă, trei focoase de proiectile explozive și 125 de cartușe de infanterie calibrul 7.92 mm, cu proveniență din Primul Război Mondial. Reprezentanții ISU Argeș reamintesc că muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea trebuie să știți ce să faceți atunci când găsiți obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe, sau altele asemănătoare: Nu atingeți aceste elemente; Nu le loviți sau mişcați din locul în care au fost găsite; Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. n
Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervină în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.