Jandarm acuzat că a agresat un copil!

0

Un dosar penal se află în cercetare la Poliția Municipiului Curtea de Argeș fiind vizat un șef din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș. Acesta este acuzat că ar fi lovit un copil, în vârstă de 10 ani pe stradă, pe motiv că a avut o altercație cu fiul lui. Părinții băiatului agresat au depus plângere, iar dosarul ar putea ajunge la Parchetul Militar.
Întâmplarea a avut loc sâmbătă după-amiază, într-o zonă de trecere folosită de bicicliști din Curtea de Argeș în apropiere de Romarta. Mihai A., în vârstă de 43 de ani, se afla cu fiul , minor, care era cu bicicleta. Se spune că în timp ce copilul se juca, tatăl îl supraveghea de pe o bancă din apropiere. A avut impresia că un alt băiat, în vârstă de 10 ani, care se plimba cu bicicleta, i-a scuipat copilul și bărbatul a reacționat. Se spune că s-a dus la el și l-ar fi lovit. Ba la un moment dat, l-ar fi ridicat în sus și ținându-l în aer l-a amenințat, după cum a povestit ulterior tatăl victimei. A doua zi, duminică după-amiază, băiatul lovit s-a simțit rău și a ajuns la Spitalul Municipal Curtea de Argeș. A fost diagnosticat cu traumatism cranio cerebral și traumatism de coloană.

Dosar penal pentru loviri

IPJ Argeș confirmă că a fost declanșată o anchetă în acest caz și a fost întocmit dosar penal. ”La data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați, telefonic, de către reprezentanții unei unități medicale, cu privire la faptul că, la unitatea medicală în cauză s-a prezentat, însoțit de tatăl său, un minor de 10 ani, victima unei posibile agresiuni, săvârșită în data de 09 septembrie a.c. La fața locului s-au deplasat politiști din cadrul Biroului Ordine Publică, care, în urma cercetărilor, au stabilit faptul că, în ziua de 09 septembrie a.c., în jurul orei 15:30, minorul ar fi fost agresat fizic de tatăl unui alt minor, cu care ar fi avut neînțelegeri anterioare. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe, părinții minorului agresat depunând plângere în acest sens”, a transmis Biroul de Presă al IPJ Argeș.

Filmările camerelor de surpaveghere ridicate de anchetatori

După consultația de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș, copilul lovit a fost dus de tată la Spitalul Bagdasar Arseni pentru un consult amănunțit. Se pare că băiatul ar fi fost protejat de casca de biciclist pe care o purta în timpul altercației și nu are leziuni grave, doar vânătăi. În timpul cercetărilor, polițiștii au ridicat imagini din timpul conflictului, surprinse de camerele de supraveghere. Surse judicare spun că pe imagini nu se vede că jandarmul îl lovește pe copil, dar îl ridică în sus. După parcurgerea procedurilor legale, urmează să fie declinată competența către Parchetul Militar. Tatăl victmei, cel care a depus plângerea, este o cunoștință mai veche a oamenilor legii, după ce în anul 2016 împreună cu un prieten a bătut măr doi polițiști din Curtea de Argeș. A fost condamnat în 2018 pentru ultraj și tulburarea liniștii publice la o pedeapsă cu suspendare.
Mihai A. este ofițer în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș. Acesta a absolvit Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza în anul 2002. După absolvire a fost instructor în cadrul Academiei, iar din anul 2007 a fost repartizat la Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș. El este șeful Detașamentului de Jandarmi Mioveni din anul 2016. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.