Smulgea lănțișoarele, din aur, de la gâtul bătrânelor!

0

Printr-o metodă care a dat rezultate, un tâlhar a reușit să fure lănțioarele din aur de la gâtul a mai multor femei, în vârstă, care se aflau pe stradă. Este vorba de un minor, de 16 ani, care a fost prins de oamenii legii și a fost reținut. 
În cursul lunii august și în septembrie, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au primit mai multe sesizări de la femei, trecute de prima tinerețe, care reclamau că au fost jefuite în timp ce mergeau pe stradă. Victimele au povestit cum un tânăr, în aparență amabil și respectuos, se apropia de ele sub diverse pretexte, intra în vorbă, apoi le smulgea de la gât lănțișoarle și fugea.
Oamenii legii au urmărit imaginile surprinse de mai multe camere de luat vederi în zona în care ataca tânărul și au ajuns la autor, un adolescent în vârstă de 16 ani, din Ștefănești.
Minorul bănuit de săvârșirea faptei a fost identificat, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 1 Poliție Pitești și condus la sediul poliției, pentru audieri. Au fost probate trei ditre tâlhăriile comise de acesta. O parte din bunurile sustrase au fost recuperate și restituite persoanelor vătămate. Vineri, adolescentul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești dispunând față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pentru 30 de zile. M.Sandu