Focar de pestă porcină la Teiu

0

În județul Argeș a apărut din nou un focar de pestă porcină în gospodăriile particulare. S.M.
Este vorba de un caz la Teiu, la porcii domestici, în exploatații nonprofesionale. Și în cazul de față, DIrecția Sanitar Veterinară Argeș a luat măsurile necesare stopării răspândurii pestei, după descoperirea cazului, iar acum se așteaptă termenele prevăzute de lege pentru a vedea dacă focarul poate fi declarat stins. Până acum, de la izbucnirea pestei porcine, în Argeș, avem:
# 54 focare stinse de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații nonprofesionale
# 9 focare stinse de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații comerciale
# 5 focare stinse de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații comerciale de Tip A
# 1 focar stins de pestă porcină africană la porcii domestici(porci vietnamezi) în Grădina zoologică.
În schimb, situația evoluției pestei porcine africane, pe teritoriul județului Argeș, la porcii mistreți este următoarea:
# 21 cazuri active de pestă porcină africană la porcii mistreți din fondurile de vânătoare: F.V. 25 Grădiștea, F.V. 24 Mâzgana, F.V. 18 Râul Târgului, F.V. 29 Trivale, F.V. 2 Șuici, F.V. 7 Curtea de Argeș, F.V. 26 Rădești, F.V. 46 Mozacu – Complex, F.V. 42 Vlăscuța, F.V. 27 Micești, F.V. 10 Mălureni, F.V. 35 Râncăciov, F.V. 44 Furduești, F.V. 13 Corbi, F.V. 28 Dârmănești, V. 19 Câmpulung, F.V. 36 Cârcinov, F.V. 22 Rucăr, F.V. 4 Cumpăna, F.V. 37 Topoloveni, F.V. 20 Stoenești
# 1 caz de pestă porcină africană la porcii mistreți din complex de vânătoare: Complexul de Vânătoare Mistrețul Sălătrucu care în prezent este activ.
După cum se știe, pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.