Pentru o ”datorie” a încălcat ordinul de protecție!

0

Sub pretextul că ar avea de recuperat o datorie de la fosta concubină, un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din comuna Rătești, a ignorat ordinul de protecție emis împotriva lui și s-a dus acasă la femeie. Nu numai că a intrat în locuință desi nu avea voie nici măcar să se apropie, dar i-a furat și portofelul cu bani. 
În luna aprilie a acestui an, Judecătoria Topoloveni a emis împotriva lui Gheorghe T., de 55 de ani, din comuna Rătești un ordin de protecție potrivit căruia nu avea voie să se apropie la mai mult de 50 de metri de fosta lui concubină. Aceeași restricție o avea și cu privire la locuința ei și la locul de muncă.
Instanța i-a interzis orice contact cu femeia, telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod. Ba mai mult, în sentință era precizat să fie făcute ” verificări periodice şi/sau spontane privind locul în care se află intimatul T. G.”. Totul după ce bărbatul a bătut-o și a amenințat-o pe partenera sa de viață în repetate rânduri. A stat liniștit o vreme însă, luni, s-a dus peste ea. ”În jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați, de către o femeie din localitatea Rătești, cu privire la faptul că, în cursul zilei, fostul concubin a pătruns în locuința sa, încălcând, astfel, ordinul de protecție, emis de către instanța competentă, ar fi agresat-o și i-ar fi sustras o sumă de bani. În cauză, a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție, violență în familie și furt calificat, iar bărbatul a fost condus la sediul poliției, pentru audieri”, a transmis IPJ Argeș.

A bătut-o și i-a furat portofelul

La audieri Gheorge T. le-a spus oamenilor legii că femeia avea o datorie la el și de aceea s-a dus acasă, să își recupereze banii. De fapt, el a lovit-o pe fosta concubină de cum a intrat în locuința ei. Femeia a fugit ca să scape din mâinile lui. Rămas singur în casă i-a sustrat portofelul în care avea aproximativ 1.000 de lei. După audieri, Gheorghe T. a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.