Elevă bătută de un coleg la liceu!

0
  • Incident grav la Liceul Construcții de Mașini Mioveni

O elevă a Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni a fost bătută de un coleg de la o altă clasă. Atacul a avut loc, vineri 22 septembrie, în unitatea de învățământ, pe hol, înainte de începerea orelor. Băiatul a lovit-o pe colega lui provocându-I leziuni care, potrivit unor rezultate preliminarii ar avea nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale. Ieri, adolescentul bătăuș a fost ridicat de la liceu de polițiști, fiind dus la audieri și a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. M.Sandu
Agresiunea s-a petrecut vineri, în jurul orei 8.00 înainte de începerea cursurilor, pe hol. Fata în vârstă de, 18 ani, elevă în clasa a XII-a, s-a trezit cu tânărul, în vârstă de 17 ani, elev în clasa a XII-a la altă clasă, în fața ei. Acesta a împins-o și a izbit-o cu putere de perete, apoi a trântit-o la pământ. Fata s-a prăbușit cu fața în jos, lovindu-se de ciment. Cu ea a căzut și colegul bătăuș dar s-a ridicat repede. În timp ce încerca și eleva să se ridice, colegul a lovit-o cu piciorul în bărbie. Totul a durat câteva secunde și momentele violente au fost surprinse de camerele de supraveghere ale liceului. Pe imagini se vede cum după ce o lovește, mai mulți elevi intervin și îl imobilizează pe aggressor, iar fata rămâne la pământ.

Are nevoie de circa 40 de zile de îngrijiri medicale

Cadrele didactice au sesizat Poliția anunând incidentul la 112. Polițiștii din cadrul Poliției Mioveni au mers la fața locului pentru cercetări. Eleva rănită a fost transportată la Spitalul Orășenesc Mioveni și de acolo a fost transferată la un spital din București. Avea fractură de maxilar cu deplasare, fisură de mandibulă și un dintre rupt. A necesitat o intervenție chirurgicală și a stat la spital până marți, când a fost externată și s-a întors acasă. Din rezultatele preliminarii rezultă că fata ar avea nevoie de aproximativ 40 de zile de îngrijiri medicale.

Dosar penal pe numele elevului bătăuș

”La data de 22 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au fost sesizați, prin S.N.U.AU. 112, cu privire la faptul că o elevă de 18 ani, din cadrul unei unități de învățământ liceal din Mioveni ar fi fost agresată, înainte de începerea orelor de curs, de către un alt elev , de 17 ani, în urma unui conflict spontan. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni, care au constatat că cele sesizate se confirmă. În urma agresiunii, eleva a fost transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cercetările au fost preluate de către polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.Menționăm faptul că, polițiștii au desfășurat, la unitatea de învățământ în cauză, activități de prevenire, la data de 13.09.2023”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș despre acest incident grav.

Polițiștii l-au luat de la liceu și l-au dus la audieri

Ieri, adolescentul a fost ridicat de polițiști de la liceu pentru a fi dus la audieri. Surse din cadrul liceului spun că agresiunea a avut loc după ce fata ar fi vorbit urât de actuala iubită a băiatului. Fata bătută susține că totul s-a întâmplat pentru o minciună spusă de o colegă. Mama fetei confirmă spunele fiicei, spunând că nici nu știe exact ce l-a înfuriat atât de tare pe elev, dar că totul a pornit de la o minciună. Adolescentul agresor nu se află la primul incident de acest gen. El a făcut parte din grupul de elevi care în luna ianuarie a acestui an s-au încăierat pe holul unității de învățământ. Atunci, mai mulți elevi de clasa a IX-a s-au luat la bătaie pe hol , unul dintre ei folosind și o stinghie ruptă din lambriu. Peste 10 elevi au fost implicați în bătaia de la începutul anului, printre ei și elevul care a recidivat lovind-o crunt pe fată. La închiderea ediției noatre adolescentul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.