7 situri arheologice pe Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești

0

Secțiunea 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești este importantă pentru o conectare eficientă a regiunilor geografice și, din punct de vedere al supervizării, aceasta este în integralitate în atribuția Direcției Regionale Drumuri și Poduri Craiova.S.M.
În această perioadă, pe această secțiune au fost parcurse două etape importante.
Prima etapă a fost scoaterea din fondul forestier a suprafețelor de pădure de pe culoarul autostrăzii, fiind emis ordinul de ministru și a început deja activitatea de inventariere și marcare, urmând ca în perioada următoare să înceapă și defrișarea în fond forestier.
A doua etapă este cea a cercetărilor intruzive pentru identificarea potențialului arheologic, acestea fiind finalizate în proporție de peste 70%.
În urma acestei etape, au fost identificate șapte situri arheologice, din care trei se află deja în cercetare.
Prin documentația de atribuire a lucrărilor pentru aceasta sectiune, constructorul a fost informat de existența a cinci situri arheologice, a căror cercetare trebuie realizată în perioada de proiectare.
”Programarea cercetării arheologice se face într-un interval de timp care nu afectează lucrările de execuție, mai ales că suprafața ocupată de siturile arheologice reprezintă un procent de doar 3% din lungimea totală a secțiunii 3”, a transmis Directorul Regional al DRDP Craiova, Calin Cosmin, după întâlnirea cu persoanele implicate în supervizarea acestei lucrări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.