Turiști la un pas de a fi atacați de urs, pe Transfăgărășan

0

Nici teama că pot fi sfâșiați, nici amenzile nu îi sperie pe turiștii care cotinuă să îi hrănească sau vor să îi fotografieze pe urșii care ies la drumul mare, în căutare de mâncare. Sâmbătă, pe Transfăgărășan, mai mulți turiști, între ei și copii, au nesocotit avertismentele riscându-și viața. Au fost la un pas să fie atacați de un urs. Momentele au fost imortalizate de un șofer din trafic. M.Sandu
Turiștii se deplasau pe Transfăgărășan cu autoturismele. Un urs stătea pe marginea drumului privind către autovehicule, sperând că va primi ceva de mâncare. Opresc mai multe maișini. În jur de 6 adulți și doi copii coboră pe marginea șoselei la mică distanță de animal. Un bărbat se duce către fiară și, de la de circa un metru, îi aruncă mâncare. Ceilalți șoferi din trafic privesc stupefiați. Un participant a filmat momentul și a postat imaginile pe un grup de socializare. Pe întregistrare de aude : “Îi dau de mâncare. Nu e voie măi…”. Momentul de încântare al turiștilor inconștienți se destramă atunci când ursul o ia la fugă spre grup. Adulții și copiii aleargă către mașini ca să se pună la adăpost. Au scăpat! Nu pentru că au fugit ci datorită ursului care s-a oprit și i-a cruțat! Poate că, de acum, întâmplarea primejdioasă le va fi învățătură de minte!

Amenzi pentru turiștii inconștienți!

Turiştii care întâlnesc în drumul lor urşi sunt sfătuiţi să nu-i hrănească şi să nu se apropie de ei, pentru a nu înfuria animalul, care ar putea oricând să atace. Pentru a preveni situațiile riscante Consiliul Local Arefu a adoptat HCL 21/2020 care prevede sancțiuni cuprinse între 500 lei și 1000 lei pentru persoanele care se apropiere la mai puțin de 20 de metri petru a fotografia sau pentru a hrăni animalele sălbatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.