Primarul Georgescu denunțat de un ”prieten”!

5

”Nu am luat, am dat”, acestea au fost cuvintele primarului orașului Mioveni, Ion Georgescu, la intrarea în sediul DNA-Serviciul Teritorial Pitești, miercuri seară. A ieșit după aproximativ patru ore și jumătate pentru a fi dus în arestul IPJ Argeș fiind reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, sub acuzația de trafic de influență. Edilul a ajuns în această situație după ce a fost denunțat de un prieten, vechi de peste 30 de ani, că ar fi pretins mită să favorizeze angajarea fiicei lui pe o funcție de conducere la Spitalul Mioveni. Ieri la DNA au ajuns și managerul spitalului, Mircea Stoian și directorul medical Alexandru Iacobescu. M.Sandu
Acțiunea procurorilor DNA Pitești a fost declanșată miercuri la biroul primarului Ion Georgescu, acolo unde edilul s-a întâlnit cu denunțătorul pentru a-i restitui suma de 10.000 de euro. Se spune că denunțătorul ar fi șeful Poliției Locale Pitești, Nicolae Valerică, care voia să o angajeze pe fiica sa, medic chirurg, la Spitalul Mioveni. După ce a fost făcut flagrantul delict, biroul primarului Georgescu a fost sigilat de procurori și ar fi avut loc percheziții și la apartamentul edilului, în Mioveni.

A stat în sediul DNA patru ore jumătate

Primarul Ion Georgescu a fost dus la sediul DNA Pitești în jurul orei 21,00. La intrare acesta le-a spus jurnaliștilor: ” Nu am luat, am dat!” La scurt timp a ajuns și avocata Ingrid Alexandrescu urmată de avocata Corina Iunker. Cele două au stat alături de edil la audieri. După ce a dat declarație, Ion Georgescu și apărătoarele sale au fost conduși într-o încăpere de la parterul sediului DNA Pitești acolo unde au stat circa jumătate de oră. Edilul era vizibil supărat și afectat de ce se petrece. Ulterior au fost chemați din nou în biroul procurorului, acolo unde, potrivit avocatei Ingrid Alexandrescu, i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile și calitatea de suspect și a fost emisă ordonanța de reținere pentru 24 de ore. În acest timp un apropiat i-a trimis primarului, prin avocata sa, două sacoșe în care pusese apă, țigări și mâncare. Era evident ce avea să urmeze! Ion Georgescu a fost scos din sediul DNA în jurul orei 1.30. Nu era încătușat. A fost urcat într-un Duster cu geamuri fumurii, pe bancheta din spate, unde a fost încadrat de doi polițiști judiciari. La ieșire a declarat ca el returna un împrumut.

Exclus din PSD

Deși Ion Georgescu abia fusese dus la audieri, după circa jumătate de oră, PSD Argeș a anunțat exlcuderea sa din partid. ”Întrunit în ședință extraordinară, Biroul Permanent Județean al PSD Argeș a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni. PSD condamnă ferm și se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi. PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate și va fi intransigent cu oricine le va încălca”, scria în comunicatul semnat de Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș

Acuzat de favorizarea infractorului

Ieri dimineață, DNA a transmis oficial azuzațiile ce i se aduc primarului Mioveniului. ”În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion, în calitatea menționată mai sus, ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.
Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină “promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.
În acest context, la data de 04 octombrie 2023, în sediul primăriei orașului Mioveni, suspectul Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii.
Suspectului Georgescu Ion i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție”, scrie în comunicatul DNA.

A returnat un împrumut

„Domnul primar Ion Georgescu nu are calitate de învinuit, are calitatea de suspect. Conform procedurii, pe o suspiciune rezonabilă, procurorul poate dispune o măsură de reținere pe 24 de ore. Domnul primar este bănuit că ar fi cerut suma de 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunțătorului, lucru pe care domnul primar îl neagă. Domnul primar l-a chemat miercuri, 4 octombrie 2023, pe denunțător să îi restituie suma de 10.000 de euro pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut. Denunțătorul a știut de ce îl cheamă. Domnul primar se cunoaște cu denunțătorul de 30 de ani, sunt prieteni”, a declarat Ingrid Alexandrescu, avocata primarului Ion Georgescu. Aceasta a mai spus că edilul a avut o atitudine deschisă în fața procurorilor și a dat declarații pentru că nu are nimic de ascuns.

PSD Mioveni atitudine loială față de primar

Ieri în timp ce Ion Georgescu se afla în arestul IP Argeș, organizația PSD Mioveni a anunțat că în susțin în continuare pe edil, în ciuda a deciziei Biroului Permanent Județean. ”Organizația PSD Mioveni s-a întrunit astăzi la ora 10.00 pentru a-și exprima susținerea totală față de Domnul Primar Ion Georgescu. Totodată credem în nevinovăția dumnealui și avem încredere că va trece peste aceste momente dificile și suntem convinși că își va relua activitatea la Primăria orașului Mioveni pentru că proiectele în derulare trebuie finalizate pentru comunitatea din Mioveni. Considerăm decizia de excludere a dumnealui ca fiind una pripită și fără fundament la data adoptării” ,au transmis social-democrații din Mioveni.

Susține că este nevinovat

Procurorii DNA și-au continuat ieri ancheta în acest dosar. Au fost chemați la audieri managerul Spitalului Mioveni, Mircea Stoian, iubitul uneia dintre cele două fiice ale primarului Georgescu și directorul medical al unității, Alexandru Iacobesc, în calitate de martori. Managerul nu a făcut declarații în schimb, directorul medical le-a spus jurnaliștilor: ”La Spitalul Orășenesc totdeauna a fost principiul să câștige cel mai bun. Fără intervenții. Nu am suferit nicio presiune din partet nimănui, cel puțin eu, pentru angajarea unui medic sau oricărei ale categorii”. În jurul prânzului, Ion Georgescu a fost dus din nou la sediul DNA. A fost adus de o mașină a arestului IPJ Argeș fiind însoțit de la mulți polițiști. De data acesta avea mâinile acoperite cu o haină ca să nu i se vadă cătușele. Le-a spus jurnaliștilor că este nevinovat și că în 23 de ani de muncă nu s-a pretat la a cere bani. La închiderea ediției noastre Ion Georgescu urma să fie dus la Tribunalul Argeș cu propunerea de arestare preventivă. Primar la Mioveni din 2006, Ion Georgescu (PSD) a câștigat alegerie în septembrie 2020 cu 72% dintre voturi, fiind în topul primarilor de oraşe cu cele mai mari procente în alegeri, alături de Emil Boc, primarul de la Cluj (74,76%).

5 COMENTARII

  1. Medic specialist chirurgie generală, ăla de bagă bisturiul în tine, trebuia să ajungă fata șefului Poliției Locale a Municipiului Pitești, Nicolae Valerică. Și mai este șef la această oră. Susținerea PSD-sri.

  2. Gentea cand va fi arestat?
    A terorizat pitestenii cu politia locala acum Valerica are ce merita.
    Preturi de jaf la Apa canal,termoficare,jaf la FC ARGES.
    La primaria Pitesti colcaie mafia si crima organizata.
    Lui Gentea i s-a umflat capul si sfideaza pitestenii si suporterii lui FC Arges.
    Trebuie sa fie cineva ca sa-i desumfle capul .

  3. „PSD Mioveni atitudine loială față de primar” –
    PSD Mioveni isi apara hotii cu o „atitudine loiala”!
    PSD-ul judetean stie ca in 2024 sunt alegeri si nu isi permite sa musamalizeze cazul, caci pierderile politice ar fi enorme.

    Presa de alta culoare a publicat stenograme cu „negocierea” shpagii – sa vedeti acolo dialoguri interesante despre cum ‘se creeaza’ posturi de bugetari cand guvernul zice ca angajarile la stat sunt blocate.

    Iar acesti parveniti ajunsi in functii de directori de spitale, dupa ce au trecut prin urzeala shpagilor, construiesc un sistem de recuperare a ‘investitiei’… cu care ne intalnim noi, pacientii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.