Atacat de urs, s-a luptat și a scăpat!

0

Un bărbat, din comuna Stoenești, a ajuns la spital după ce a fost mușcat e o ursoaică. Omul se afla la pădure, la cules de ciuperci când a fost atacat. Acesta a povestit că s-a luptat cu animalul ca să rămână în viață. A fost mușcat de mâini și de picior. A scăpat după ce animalul a renunțat și s-a întors la pui. M.Sandu
Întâmplarea a avut loc în weekend, în comuna Stoenești, satul Bădeni. Viorel C., e 65 de ani, s-a dus în pădure, să culeagă ciuperci. A luat cu el câinele să-i țină de urât. În timp ce se aflau în pădure, câinele a fugit de lângă stăpân după ce a văzut doi pui de urs. S-a dus la ei și au început să se joace. Bărbatul se afla la circa 30 de metri distanță de ei, lângă o pantă abruptă. A văzut ceva negru mișcând printre pomi și atunci și-a dat seama că vine ursoaica. Viorel C. le-a povestit cadrelor medicale că animalul a fugit către el, s-a ridicat în două picioare și l-a atacând încercând să îl lovească cu ghearele în cap. Omul s-a ferit, reușind să se retragă în spate. Ursoaica a pornit un nou atac și bărbatul a ridicat mâna la cap să se apere. Fiara și-a înfipt colții în mâna lui și nu i-a mai dat drumul. Ca să scape din strânsoare, Viorel C. a lovit animalul cu pumnul moment în care a fost mușcat și de cealaltă mână. În timpul luptei acesta a căzut. La scurt timp a căzut și ursoaica după ce s-a dezechilibrat pe marginea pantei. ”Am scăpat că am reacționat, altfel mă omora. M-am ridicat și eu, s-a ridicat și ea, s-a uitat a mine și a plecat la pui… ”, a spus omul de pe patul spitalului.
Bărbatul avea mușcături la mâini și la coapsa stângă. A fost dus la Spitalul Municipal Câmpulung, iar de acolo a fost transferat la Spitalul Județean Pitești unde se află în prezent. În urmă cu aproximativ doi ani, Viorel C. a trăit o experiență similară. Și atunci a fost mușcat de un urs dar atunci a scăpat cu o rană ușoară, nu ca de data asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.