Ședință mare la Minister, cu șefii Inspectoratelor Școlare

0

Inspectorii școlari generali, printre care și Dumitru Todosoiu de la ISJ Argeș au fost convocați ieri de către Ligia Deca, ministrul Educației. S.M.
Întâlnirea a avut mai puncte puncte importante pe ordinea de zi, care trebuiau discutate cu cei din teritoriu. Astfel, bursele elevilor în anul școlar 2023-2024, transportul, organizarea noilor direcții județene de învățământ preuniversitar și actualizarea bazelor de date în SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România) s-au aflat pe ordinea de zi, conform Edupedu. Temele de discuție au fost următoarele: # Situația trasportului școlar conform aplicării L 198 și HG 810 # Situația burselor școlare conform noii metodologii # Reorganizarea instituțiilor la nivel județean # Relația ISJ/DJIP-Unități de învățământ. Modalități de sprijin și support # Provocări în implementarea proiectelor PNRR # Actualizarea bazelor de date specifice (SIIIR) # Situația nivelului de învățământ antepreșcolar # Digitalizarea evaluărilor naționale # Transportul elevilor.
Un punct important discutat a fost cel al burselor elevilor. În acest sens, până pe 20 octombrie, toate școlile trebuie să transmită inspectoratelor școlare lista elevilor care iau burse, pe lunile septembrie și octombrie, și sumele estimate pentru plata burselor. Pot lua bursă de merit și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională, pentru bursa socială monoparentală se acceptă și certificatul de divorț și convenția notarială, potrivit instrucțiunii Ministerului Educației pentru bursele școlare din 2023-2024.
Elevii de clasa a V-a trebuie să primească burse de merit pe baza premiilor de la concursurile și olimpiadele școlare, obținute anul trecut când erau clasa a IV-a, încă din septembrie, odată cu ceilalți elevi de gimnaziu. Bursele școlare pentru septembrie și octombrie vor fi plătite abia peste 64 de zile, pe 15 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.