Violată de tată a fost pusă să-i mintă pe anchetatori!

0
  • Drama unei fetițe de 8 ani

Viața uni fetițe, în vârstă de 8 ani, pare un film de groază care nu se mai sfârșește. Violată de propriul tată, micuța a ajuns în grija bunicii paterne care a convins-o să îi mintă pe anchetatori că nu a fost abuzată sexual. Pentru a o manipula pe copilă și a o determina să declare exact cum a fost învățată, bunica și mătușa, nimeni alta decât sora celui acuzat de viol, au dus-o pe fiică în vizită, la penitenciar, la tatăl condamnat. Asta desi nu aveau voie! În plus, bunica se luptă în instanță cu mama fetei să obțină custodia exclusivă a nepoților, fetița și fratele ei. Pentru faptele lor, bunica și mătușa au fost reținute și cu toate că procurorii au propus arestarea lor, Judecătoria Curtea de Argeș le-a plasat sub control judiciar. Procurorii au atacat sentința și cer, în continuare, arestarea celor două. Contestația se va judeca mâine la Tribunalul Argeș. M.Sandu
Potrivit anchetatorilor, violul a avut loc anul trecut, pe când fetița avea numai 7 ani. Tatăl, în vârstă de 35 de ani, rămânea singur acasă cu cei doi copii, fata și fratele ei mai mic, atunci când soția lucra în schimbul de noapte. Totul a ieșit la iveală după ce mama copiilor a găsit în telefonul tatălui, poze în care micuța apărea goală și în ipostaze indecente. S-a dus la Poliție și a fost demarată o anchetă. După ce copila a fost audiată în prezența unui psiholog din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Argeș a ieșit la iveală faptul că tatăl și-a violat fiica. Bărbatul a negat însă a fost dispusă o expertiză medico-legală și au fost ridicate haine ale micuței care au fost analizate la laborator. Astfel au fost obținute probe care confirmau violul.

Tatăl a fost condamnat la 10 ani închisoare

În iunie 2023, Judecătoria Curtea de Argeș l-a găsit vinovat și l-a condamnat pe tată la 10 ani închisoare, cu executare, pentru viol. Magistrații au dispus, ca pedeapsă complementară, interzicerea ”exercitării drepturilor părinteşti, a dreptului de a fi tutore sau curator, a dreptului de a comunica cu partea vătămată”, potrivit sentinței. În plus, timp de 5 ani după ce se va fi liber, nu are voie să se apropie la mai mult de 100 de metri de fiică și de soție, nici de locuința soției. Imediat cum a aflat decizia magistraților inculpatul a declarat apel, sentința nefiind definitivă. Urmează să se judece la Curtea de Apel Pitești, primul termen fiind luni pe 23 octombrie.

Au dus-o pe fetiță la penitenciar la tatăl acuzat de viol

Ca să își scape fiul de închisoare, mama împreună cu sora acestuia, au pus la cale un plan. Au profitat de faptul că micuța și fratele ei se aflau în grija bunicii paterne și au dus-o pe fetiță, la Penitenciarul Mioveni, în vizită la tatăl care a abuzat-o. Asta deși hotărârea îi interzicea bărbatului să se apropie de copilă sau să ia legătura cu ea ori cu mama ei. Ignorând decizia instanței dar și faptul că îi puteau provoca o traumă ducând-o la tatăl violator, cele două au mers cu fetița la penitenciar de câteva ori. Anchetatorii spun că în timpul vizitelor, tatăl bunica și mătușa au convins-o pe copilă să își schimbe declarația dată prima oară și să spună că nimic din ceea ce a spus ințial nu este adevărat. Au creat împreună o nouă declarație pe care micuța a dat-o în fața anchetatorilor, schimbând total acuzațiile. Astfel, tatăl condamnat în primă instanță părea complet nevinovat și spera, ca la apel, să scape de închisoare.

Bunica și mătușa sunt sub control judiciar

Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității au descoperit ce au pus la cale cei trei și au dispus reținerea femeilor, pentru 24 de ore, sub acuzația de favorizarea infractorului și instigare la mărturie mincinoasă. Pe data de 3 octombrie, cele două au fost duse la Judecătoria Curtea de Argeș cu propunerea de arestare preventivă. Instanța a respins cererea și a dispus controlul judiciar pentru ambele, câte 60 de zile, cu interdicția de a mai merge în vizită la Penitenciarul Mioveni la bărbatul condamnat. Nemulțumite de decizie, acestea au depus contestație. La fel și procurorii Parchetuui de pe lângă Judecătoria Curtea de Arges. Mâine, la Curtea de Apel Pitești se vor judeca contestațiile și rămâne de văzut dacă cele două femei vor ajunge în arest sau dacă vor scăpa de măsură.

Ce se va întâmpla cu minorii?

Cum de au ajuns minorii la bunica paternă? După arestarea bărbatului, mama copiilor a stat o vreme cu cei mici, apoi a plecat pentru aproximativ o lună în străinătate după care s-a întors. Atunci bunica din partea tatălui a luat copiii și a solicitat instanței exercitarea exclusivă a autorității părintești asupra celor doi minori. În primăvară, printr-o ordonanță preşedinţială s-a stabilit, temporar, domiciliul fetiței și băiețelului la locuința bunicii, dar i s-a respins autoritatea exclusivă asupra lor. Hotărârea este valabilă până va fi luată o decizie în dosarul de exercitare a autorităii părintești. Mama, care între timp și-a găsit un alt partener de viață, a intentat divorț și a cerut și ea custodia micuților. În prezent fetița și fratele ei se află la bunică. Asta pentru că domiciliul minorilor a fost stabilit prin sentință. Mama îi poate vizita și poate să comunice cu ei, ceea ce a și făcut, potrivit reprezentanților DGASPC Argeș. Iuliana Matei, director general adjunct la DGASPC Argeș, a explicat că cel mai probabil minorii se vor întoarce la mama, dar asta numai după ce va fi dată o sentință în acest sens. ”Echipa mobilă din cadrul instituției noastre s-a deplasat la domiciliul bunicii în momentul în care a fost reținută. Fetița a rămas în grija bunicului, acolo unde are domiciliul stabilit de instanță. În prezent ne aflăm în evaluare detaliată, în cadrul procesului de exercitare a autorității părintești, și vom decide în funcție de rezultat. Se are în vedere și mama, situația socio-familială a acesteia în prezent, dar și familia extinsă, rudele, în cazul în care se va impune impune o situație de protecție”, a declarat Iuliana Matei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.