Spărgător de case, la 70 de ani!

0

Aflat la o vârstă la care ar trebui să își mănânce liniștit pensia, un bărbat, din comuna Rucăr, a ajuns în arestul IPJ Argeș pentru furt. Bărbatul are 70 de ani și este suspectat că nu se află la prima faptă de acest gen. El este acuzat de spargerea unei cabane din localitate. Polițiștii au găsit o parte din bunurile sustrase ascunse în podul locuinței suspectului. M.Sandu
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au primit o reclamație de la o familie de buzoieni care dețin o cabana în comuna Rucăr. Oamenii merg doar în vacanță acolo. Ultima dată au fost pe 22 iulie și s-au mai întors pe 7 octombrie. Atunci au găsit ușa de la intrare distrusă și un geam spart. Din cabana lipeau două salele, ambele pentru paturi de o persoană, și un televizor LCD. Prejudiciul a fost calculat la 3.000 de lei. Oamenii legii au demarat cercetările și au ajuns la Nicolae F., de 70 de ani. Omul nu a recunoscut că ar fi comis spargerea. Mai mult de atât, le-a spus anchetatorilor că, chiar dacă ar fi așa, el este om în vârstă și nu are nimeni ce să îi facă. Era convins că nu va răspunde penal pentru furt. S-a înșelat!
Saltelele erau ascunse în podul casei
Oamenii legii îl bănuiau pe Nicolae F. și de alte furturi, mărunte, și au continuat ancheta. Au stabilit că el a încercat să spargă ușa de la intrare cu un lemn știind că proprietarii cabanei folosesc doar ocazional acea locuință. Nu a reușit să deschidă ușa, dar a lăsat niște găuri în ea în urma izbiturilor. Apoi, a spart geamul și a intrat.
” În ziua de 16 octombrie a.c., în baza autorizării din partea instanței competente, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința persoanei în cauză, descoperind bunurile ce fac obiectul infracțiunii. În aceeași zi, după administrarea probatoriului, bărbatul de 70 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță” au transmis reprezentanții IPJ Argeș despre caz. Cele două saltele furate de la cabană au fost descoperite de polițiști în podul casei lui Nicolae F. Abia atunci bătrânul a recunoscut faptele. Tot el le-a spus oamenilor legii unde se află și televizorul sustras. Ieri Nicolae F. a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulumg și împotriva lui a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările continuă.