Exercițiu al pompierilor, la Școala Topîrceanu

0

În cadrul Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, în colaborare cu S.V.S.U. Mioveni au organizat zilele trecute un amplu exercițiu de evacuare în caz de incendiu, la Școala Gimnazială “George Topîrceanu” Mioveni. 
La acest exercițiu au participat toți elevii din ciclul primar, inclusiv cadrele didactice și conducerea unității de învățământ. Scopul acestui exercițiu a constat în transmiterea de cunoştinţe teoretice privind tipurile de risc şi măsurile de prevenire în caz de incendiu, pentru a se forma deprinderile practice de comportare şi intervenţie ale cadrelor didactice și personalului auxiliar, precum şi ale preşcolarilor şi elevilor în caz de incendiu sau chiar seism.
Astfel, pentru prevenirea panicii şi vătămării corporale, elevii au fost sfătuiți ca în situația unui incident real să asculte cu calm recomandările cadrelor didactice, iar evacuarea să se realizeze coordonat, evitând producerea panicii și a aglomerației, fuga pe uşă, săritul pe fereastră, alergatul pe scări şi utilizarea liftului. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.