A murit preotul Cătălin Marineață!

0

Un slujitor al Domnului a urcat la cer, ieri dimineață. Preotul Cătălin Marineață, un duhovnic și un preot cu un har desăvârșit, a murit ieri dimineață. Acesta era grav bolnav și în ultima perioadă nu mai slujea. Preotul Cătălin Marineață, de la Biserica Sfânta Treime din Pitești a pierit la trei ani după moartea fiului său, un tânăr în vârstă de 27 de ani, răpus tot de boală. 
Cătălin Marineață avea în jur de 50 de ani și făcea parte dintr-o familie de preoți fiind a șaptea generație de slujitori ai Domnului. Fratele său este, de asemenea, preot la o parohie din București. Acesta a slujit o vreme la o parohie din Trivale și de ani buni era la Biserica Sfânta Treime, din Scoroboaia, în Pitești. Tată a doi băieți, acesta a suferit enorm după ce în martie 2020 și-a pierdut unul dintre fii, în vârstă de 27 de ani.
Tânărul s-a născut cu o malformație și nu a putut să meargă toată viața. A fost îngrijit și iubit de părinți, iar la moartea lui mama și tatăl au fost teribil de afectați.
Se pare că durerea pricinuită de pierderea fiului și-a pus adânc amprenta astfel că în urmă cu aproximativ un an, preotul s-a îmbolnăvit grav. Familia a încercat toate posibilitățile pentru a-l salva. Din nefericire, boala nu a fost învinsă. Ultima sfântă Liturghie pe care Cătălin Marineață a săvârșit-o, a fost în ziua de Florii, anul acesta. Din primăvara a acestui an, preotul Cătălin Marineață nu a mai putut sluji. Tot mai slăbit de boală, acesta era împărtășit acasă, periodic, de colegii și prietenii lui. A murit ieri dimineață, acasă.
Ieri după-amiază, sicriul cu trupul neînsuflețit al preotului Marineață a fost depus în biserica Sfânta Treime, nu la capelă. Înmormântarea va avea loc joi, în jurul prânzului. Dumnezeu să-l odihnească în pace! M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.