16 ani fără Nicolae Dobrin!

0

Ieri s-au împlinit 16 ani de la dispariția inegalabilului Nicolae Dobrin. Legendarul fotbalist al Argeșului a fost comemorat la Cimitirul „Sfântul Gheorghe” din Pitești de autoritățile locale, reprezentanții clubului FC Argeș, juniorii de la Școala de Fotbal „Nicolae Dobrin” și Centrul de Copii și Juniori Leonte Ianovschi și colegii de generație ai ”Gâscanului”.
Cei prezenți au mers la mormântul ”Gâscanului” pentru a aprinde o lumânare și pentru a se reculege.
La eveniment au fost prezenți primarul Cristian Gentea, fotbaliștii de la FC Argeș, colegii de generație Vasile Stan, Andrei Speriatu, Gheorghe Cristian, Marin Radu, Nicolae Radu, Nelu Cârstea, fratele lui Constantin Cârstea, Doru Toma, Mihai Zanfir, Vasile Popa, Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș, și Constantin ”Țil” Popescu, fostul președinte al echipei Aro Câmpulung. Toți au aprins câte o lumânare și au prezentat condoleanțe doamnei Gica Dobrin.

Cristian Gentea: ”Mi-aș fi dorit ca nea Gicu să intre în vestiarul echipei”

Primarul Piteștiului Cristian Gentea și-ar fi dorit foarte mult ca Nicolae Dobrin să mai fie în viață și să-i urecheze pe actualii fotbaliști de la FC Argeș: ”Știți foarte bine cât l-am respectat pe nea Gicu. Era normal să fiu aici. Aș fi vrut să fie în viață și să fie alături de mine. Cât de mult mi-aș fi dorit să meargă în vestiar, iar ca actualii jucători să simtă puterea lui nea Gicu și să le fie jenă de modul în care se comportă. Eu sunt foarte nemulțumit de evoluțiile lor, dar am mare încredere în domnul Neagoe. Eu sunt convins că este antrenorul care ne trebuie și cu care vom face treabă. Nu se poate de azi pe mâine. Sunt foarte încântat că domnul Neagoe a acceptat să vină pentru un proiect pe termen lung. În perioada următoare vom avea și director executiv. Sper ca de aici încolo lucrurile să intre pe un făgaș normal. Repet, am venit din respect pentru nea Gicu și ca sprijin moral pentru doamna Gica. Vreau să fac o propunere în premieră. M-am sfătuit și cu domnul Neagoe, iar astăzi propun Consiliului Director al Asociației retragerea tricoului cu numărul 10. În momentul actual, nu cred că avem vreun jucător care să merite să poarte acest tricou la FC Argeș. Asta este solicitarea mea”.

Gica Dobrin: ”Dacă ar trăi să vadă câtă iubire a lăsat în urmă…”

Gica Dobrin, soția Prințului din Trivale, conștientizează cu greu cât de iubit a fost Nicolae Dobrin: ”Este o mare surpriză și pentru mine că nu am știut cât a contat soțul meu pentru țară. Dacă ar trăi să vadă câtă iubire a lăsat în urmă… Nu am cuvinte să vă mulțumesc și nu aș fi putut să îl țin 16 ani prezent la fiecare clipă pe care o trăim. Sunt înconjurată de oameni care mă opresc pe drum și îmi spun cât de mult îl iubesc pe Gicu. Nu am cuvinte să vă mulțumesc pentru că sunteți alături de mine”.
Constantin ”Țil” Popescu: ”Pot scrie o carte cu amintirile pe care le am”
Constantin ”Țil” Popescu, fostul președinte al echipei Aro Câmpulung, a rememorat cu mare plăcere perioada în care Nicolae Dobrin a pregătit echipa musceleană: ”Eu vin mereu aici să mai stau de vorbă cu el. Am atâtea amintiri încât pot să scriu o carte. O imensitate de povești am cu Gicu. O amintire plăcută legată de Gicu a fost promovarea echipei în divizia B, cu Gicu pe bancă, cu nea Nelu Oblemencu și cu Tănăsescu. A fost cea mai frumoasă persoană pe care am iubito…Am învățat multe de la Gicu și am fost ceva extraordinar”.

Eugen Neagoe: ”Să-l face mândru de munca noastră”

Eugen Neagoe, antrenorul echipei FC Argeș, regretă dispariția lui Nicolae Dobrin: ”În primul rând, știm cu toții ce a însemnat nea Gicu pentru fotbalul românesc și pentru FC Argeș. E cel mai mare nume din istoria acestui club. Era normal să fim aici. Niciodată nu cred că se va uita această zi și va rămâne specială pentru toți oamenii care iubesc acest fenomen, indiferent că sunt argeșeni, olteni, moldoveni sau ardeleni. Indiferent de unde vii, Nicolae Dobrin este unul dintre cele mai mari nume din istoria fotbalului românesc. Mi-aș fi dorit să fie în viață și să ne sfătuim. Avea foarte multe de transmis și mie și actualilor jucători ai lui FC Argeș. Sperăm să-l facem mândru de munca noastră pe care o vom depune la FC Argeș. De acolo de sus, dintre îngeri, nea Gicu să ne privească și să ne aplaude. Vom face tot ce depinde de mine ca FC Argeș să redevină un nume foarte important în prima ligă”.

Marin Radu: ”Sunt mândru că am jucat cu un asemenea fotbalist”

Marin Radu, golgheterul all-time al lui FC Argeș, este mândru de rezultatele obținute alături de Nicolae Dobrin: ”Au trecut foarte mulți ani de când marele Dobrin ne-a părăsit. Rămâne în sufletele noastre și în inimile noastre acest mare sportiv al României, cel mai bun fotbalist al României. Noi care am trăit împreună foarte mulți ani, știm ce a însemnat Dobrin. Tot timpul ne gândim la el și tot timpul vedem fotbalul și prin prisma lui. Ceea ce a oferit el ca sportiv este uriaș. Va trece foarte mult timp până se va mai naște un fotbalist de talia lui. Amintirea cea mai frumoasă este când am jucat împreună și am câștigat titlul de campioană, jocurile europene. Sunt mândru că am putut să joc cu un asemenea fotbalist”.

FC Argeș a retras tricoul cu numărul 10!

În semn de respect pentru memoria ”Prințului din Trivale”, clubul FC Argeș a anunțat retragerea definitivă a tricoului cu numărul 10 purtat de Nicolae Dobrin. ”Astăzi, 26 octombrie 2023, ziua în care omagiem cei 16 ani de când ne-a părăsit Nicolae Dobrin, clubul FC Argeș anunță retragerea definitivă a tricoului cu numărul 10. Propunerea a fost inițiată de primarul Cristian Gentea. Împreună am luat această decizie pentru a onora cum se cuvine munca pe care a depus-o Nicolae Dobrin în slujba Argeșului, devenind astfel un simbol al excelenței, al pasiunii și al loialității față de clubul alb-violet. Acesta a fost o figură emblematică pentru FC Argeș și pentru fotbalul românesc. El nu a fost doar un mare jucător de fotbal, ci și un ambasador al României. Driblingurile sale nu doar că au amuțit stadioane întregi, ci au și făcut ca numele său și al României să fie scris în publicații de pe întreg mapamondul.

Contribuția sa la succesul echipei FC Argeș, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional, nu poate fi niciodată uitată. Prin retragerea tricoului cu numărul 10, clubul nostru dorește să asigure că amintirea și spiritul lui Nicolae Dobrin vor trăi veșnic în inimile tuturor iubitorilor de fotbal din România. În această zi solemnă, dorim să transmitem familiei lui Nicolae Dobrin, precum și tuturor suporterilor argeșeni, sentimentele noastre de recunoștință și respect. Nicolae Dobrin va rămâne mereu unul dintre pilonii de bază pe care acest club își fundamentează viitorul, iar moștenirea sa cu siguranță va continua să inspire generațiile viitoare de fotbaliști români. A fost cel mai mare și a fost al nostru. Te vom iubi mereu!” a anunțat clubul FC Argeș. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.