Primarul Georgescu audiat prin videoconferință!

2

Ieri, magistrații Curții de Apel Pitești au judecat contestația depusă de primarul Ion Georgescu la soluția Tribunalului Argeș prin care i s-a respins înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Edilul nu a vrut să mai fie dus la instanță și a cerut să fie audiat prin videoconferință. Nici de această dată nu i-a convins pe judecători că nu reprezintă un pericol public. Contestația i-a fost respinsă și a rămas în arest.
Vineri, pe 20 octombrie, la Tribunalul Argeș s-a judecat cererea depusă de primarul Mioveniului prin care solicita înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Instanța a respins cererea iar Ion Georgescu a contestat decizia. Miercuri, cu o zi înainte de judecată, edilul a trimis la Curtea de Apel Pitești o cerere prin care solicita ca ședința să aibă loc prin videoconferință iar el să nu mai fie dus la instanță. Ieri contestația a fost analizată exact așa cum a cerut edilul, Ion Georgescu fiind audiat prin videoconferință. ”Este o procedură cunoscută, uzitată, o modalitate de efectuare a unui act procedural pentru evitarea contactelor. Este folosită când una din părțile procesuale are probleme de sănătate, pentru celeritate, pentru evitarea supraaglomerării instanțelor. A fost utilizată frecvent în timpul pandemiei. Poate să solicite videoconferință orice persoană arestată și instanța decide cum se desfășoară ședința”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș. Astfel primarul Ion Georgescu a fost dus în sediul IPJ Argeș într-o sală cu videoproiector și de acolo a putut urmări ședința de judecată și a fost audiat în legătură cu cererea. În acest fel a evitat situația umilitoare în care putea fi văzut cu cătușele la mâini. Edilul a invocat pe de-o parte probleme cardiace de care suferă dar și faptul că este persoană publică. Se pare că reprezentanții instanței au solicitat documente medicale de la clinica în care Ion Georgescu a fost supus unor intervenții de montare de stenturi, pentru a dovedi starea de sănătate a inculpatului. Contestația a fost respinsă. Decizia este definitivă.
Primarul Mioveniului a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe data de 5 octombrie, la cererea procurorilor DNA Pitești, sub acuzația de trafic de influență. M.Sandu

2 COMENTARII

  1. L-am cunoscut ca om modest…cu multi ani inainte de a intra in politica….De-a lungul timpului de la distanta mi-a lasat aceesi impresie . Construirea spitalui din Mioveni a fost facuta cu sacrificii pe plan personal, sanatatea a fost in joc. Cu mandria acestui spital au defilat multi, acum stau de-o parte. Probabil cine citeste crede ca sunt inregimentat politic! Scriu in urma unui schimb de mesaje avut in timpul construirii spitalului… „Felicitari pentru apropierea de reusita…” A raspuns sotia…..” merita, dar a platit cu propria sanatate. Pentru cei care stam departe de politica , inclusiv subsemnatul , e bine, dar, nu inseamna ca nu am putea sau nu ar trebui. Nu invidiez nici un primar. In hatisul de documente, sarcini de serviciu, sarcini pe plan personal, familial,etc…vei fi connectat 24 din 24 de scaun…vin avantaje dar si dezavantaje… Pentru mine iarna trece linistit….

  2. Asadar cine pune umarul la constructia unui spital poate sa puna umarul si la angajarea unor medici platitori de shpagi…
    Cu asa medici vai de pacienti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.