Protest la Casa Județeană de Pensii Argeș

0

Funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Casei Județene de Pensii Argeș au protestat ieri, ca urmare a nemulțumirilor pe care le au față de parcursul legislativ al proiectului de lege privind completarea art. 141 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Angajații vor ca și personalul caselor teritoriale de pensii să beneficieze, prin asimilare, de aceleași drepturi salariale ca și personalul din cadrul CNPP, stabilite potrivit legislației privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Diferențele ajung și la 3.000 lei

Acest proiect de lege, a primit aviz negativ din partea Guvernului României iar la Senat acest proiect a fost respins, urmând să intre și în dezbaterea Camerei Deputaților. Conducerea CJP Argeș a precizat că activitatea de relații cu publicul și nici activitatea internă nu va fi întreruptă. Angajații susțin că lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivat și nediscriminatoriu a condus la o situație inacceptabilă la nivel de case teritoriale de pensii. ”Analizând salariile celorlalți funcționari publici cu aceeași încadrare, din cadrul altor ministere, se poate observa că în prezent beneficiază de salarii nete cu mult mai mari decât ale celor din Ministerul Muncii – casele teritoriale de pensii, salarii stabilite in baza aceleiași legi, respectiv Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. S-a ajuns la aceasta situație, respectiv salarii mai mari cu 1000 lei – 3000 lei net , pe considerentul că celelalte ministere au obținut prin Hotărâri de Guvern sau Ordin de ministru, asimilarea salariilor la nivel central, de minister sau agenție după caz (Ministrul Finanțelor, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, etc)” se precizează în comunicatul Casei Județene de Pensii Argeș.

Vor salarii egale cu cele de la nivel central

Salariații spun că drepturile salariale sunt nemodificate de aproximativ 7 ani, iar în curând vor ajunge să primească salarii la nivelul salariului minim brut pe economie, acesta fiind anual majorat, în timp ce drepturile lor bănești au rămas aceleași. CJP Argeș susține că discrepantele majore dintre salariile funcționarilor publici au fost constatate și de către Comisia Europeană, care a atras atenția guvernanților cu privire la necesitatea urgentă de a adopta o nouă lege a salarizării prin care să fie egalizate toate salariile și eliminate decalajele existente în prezent. ”În consecință, nu solicităm altceva decât egalizarea salariilor cu cele de la nivel central și alinierea cu cele ale funcționarilor publici din alte instituții deconcentrate și din administrația locală și județeană, iar în prezent se poate realiza doar prin adoptarea legii de completare a art. 141 din Legea 263/2010” susțin angajații CJP Argeș.M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.