România joacă cu Israel în Cipru

0

Meciul Israelului contra României din 18 noiembrie, din Grupa I a preliminariilor EURO 2024, se va disputa în capitala Ciprului. Tot acolo se va juca si partida Israel – Elveția, din 15 noiembrie.
Războiul a alungat fotbalul din Israel, inclusiv pentru echipa națională care a trebuit să caute variante alternative pentru disputarea partidelor rămase din Grupa I a preliminariilor pentru EURO 2024. UEFA a anunțat, de altfel, imediat după începerea conflictului, că nici un meci nu se va disputa în acea regiune în perioada următoare. Federația Israeliană de Fotbal a căutat alternative și, scrie iamsport.ro, a primit avizul guvernului de la Nicosia pentru a juca meciurile cu Elveția, din 15 noiembrie, și România, din 18 noiembrie, în Cipru, cel mai probabil în capitală. Mai este totuși necesar avizul forului cipriot, dar este aproape sigur că acesta va fi dat, spune aceeași sursă, citând un site local. Israel face parte din Grupa I a preliminariilor pentru calificarea la turneul final EURO 2024. Este grupa din care mai fac parte România, Elveția, Kosovo, Belarus și Andorra. Romania -Israel, disputată pe 9 septembrie, s-a încheiat nedecis, scor 1-1. ”Tricolorii” ocupă locul întâi în grupă, cu 16 puncte câștigate în 8 partide disputate.
România mai are de disputat doar două partide: # 18 noiembrie, ora 21:45: Israel – România # 21 noiembrie, ora 21:45: România – Elveția

Și-au permit punctele înapoi

La o săptămână după ce decideau sancționarea clubului Chindia Târgoviște cu două puncte pentru neplata la timp a litigiului cu portarul Cătălin Căbuz membrii Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal au decis revizuirea deciziei, astfel că trupa dâmbovițeană își primește înapoi punctele și situația din clasament se mai îmbunătățește. Chindia are acum 13 puncte, cele obținute pe teren în acest sezon, și urcă pe locul 10 în Liga 2. Pe 18 octombrie, FRF decidea sancționarea clubului Chindia cu două puncte și interdicție la dreptul de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar din cauza litigiului pe care îl avea cu fostul său portar Cătălin Căbuz. Trecuseră deja cinci zile de la termenul limită până la care Chindia trebuia să-și rezolve problema cu goalkeeperul legitimat acum la FC Hermannstadt. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.