9 argeșeni răniți în accidentul din Dâmbovița

0

Marți seara a fost activat Planul Roșu de Intervenție după ce un microbuz, în care erau 12 muncitori s-a răsturnat la limita județului Argeș cu Dâmbovița. Mai multe echipaje SMURD și ambulanțe din Argeș și Dâmbovița au mers la fața locului. Au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Pitești 9 victime pentru a acordarea de îngrijri medicale și investigații. Toi sunt argeșeni. Ieri o singură persoană cu leziuni mai grave mai era internată.
Mirobuzul efectua transporturi pentru o firmă, toti cei 12 pasageri fiind angajați ai aceleiași societăți. Se spune că aceștia ar fi lucrători la o companie cunoscută de vânzări online și era transportați dinspre Bucucurești către casă. Microbuzul s-a răsturnat în comuna Valea Mare, satul Fețeni, din județul Dâmbovița, la aproximativ 100 de metri de limita cu județul Argeș. Având în vedere numărul mare de victime a fost activat Planul Roșu de Intervenție. ”Din primele cercetări efectuate, polițiștii au constatat că un bărbat de 29 de ani, din comuna Vișina, în timp ce ar fi condus un microbuz, pe drumul național 7, ar fi părăsit partea carosabilă și s-ar fi răsturnat pe spațiul verde din afara drumului. Microbuzul efectua o cursă regulat-specială pe traseul București-Topoloveni, fiind transporți 12 pasageri. În urma impactului, 8 pasageri, bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 24 și 55 de ani, și conducătorul auto au fost răniți. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier, în cauză, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanții IPJ Dâmbovița.

Toți au fost transportați la Spitalul Județean Pitești

Nouă răniți au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Opt dintre pacienți au fost externați după ce au primit îngrijirile necesare, în timp ce o pacientă a necesitat internare în secția ORL, starea sa de sănătate fiind, în prezent stabilă. Este vorba de șase femei și trei bărbați, au fost aduși la Spitalul Județean de Urgență Pitești. “În urma accidentului victimele au început să vină la noi în spital în jurul orei 19,40. Din fericire nu a fost un număr mare de victime în stare critică. O singură pacientă, venită ceva mai târziu a fost politraumatizată și a necesitat și investigații mai susținute și a fost internată. Ceilalți opt pacienți au fost investigați pe rând, au avut contuzii multiple, fracturi ale membrelor, contuzii ale feței. Opt pacienți au plecat acasă cu tratament și imobilizarea fracturilor, acolo unde a fost cazul și o pacientă a fost internată, fiind în stare stabilă, în spital”, a declarat doctoral Marius Pascu, medic șef UPU-SMURD, Spitalul Județean de Urgență Pitești.
Având în vedere numărul mare de victime, medicii din tura de zi au rămas peste program, pentru a putea interveni, în caz de nevoie. Pentru volumul mare de investigații radiologice care se impunea într-o asemenea situație, Ștefan Costin, directorul medical al SJU Pitești, a solicitat ca medici și asistenți medicali din această specialitate să vină de acasă, anunță SJU Argeș. Pacienții , 6 femei și 3 bărbați, au vârste cuprinse între 24 și 55 de ani, cu toții fiind din Argeș: unul din comuna Bogați, 2 din Priboieni, unul din Oarja, unul din Topoloveni și restul din Leordeni. Femeia care a rămas internată are 55 de ani și este din Priboieni. Acesta are multiple fracturi costale și leziuni la față și la cap. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.