Penitenciarul Mioveni vizitat de elevi

0

Un grup de elevi de la Liceul Iulia Zamfirescu din Mioveni a efectuat zilele trecute o vizită la Penitenciarul Mioveni, participând la o activitate specială cu accent pe prevenirea delincvenței juvenile. 
Activitatea s-a desfășurat sub forma unui dialog interactiv între persoanele aflate în detenție și elevii prezenți.
Tema principală a discuției a fost conștientizarea riscurilor asociate consumului și traficului de droguri, promovarea unei atitudini responsabile în rândul tinerilor și importanța dezvoltării unei responsabilități sociale mai profunde, precum și controlul emoțiilor negative în situații tensionate sau conflictuale.
Deși problema dependenței de droguri a apărut relativ recent în societatea românească și, implicit, în mediul penitenciar, acest fenomen a cunoscut o creștere rapidă atât în rândul societății civile, cât și în cadrul sistemului penitenciar.
”Prin intermediul acestui proiect, ne propunem să concentrăm eforturile în identificarea și aplicarea unor soluții eficiente pentru prevenirea consumului de droguri și implicit reducerea delincvenței juvenile” ne-a spus directorul penitenciarului, Patric Ghebaru.
În timpul vizitei, tinerii au avut ocazia să exploreze diverse sectoare ale Penitenciarului Mioveni, cum ar fi brutăria, atelierul de tâmplărie și spălătoria, urmărind întregul proces de producție și întreținere.
De asemenea, în cadrul lăcașului de cult, au avut parte de o conferință și de prezentarea unor situații reale.
Elevii au avut ocazia să viziteze și spațiile de detenție, dar și locurile de muncă ale polițiștilor de penitenciare. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.