Polițist local la un pas de moarte

2

Situație revoltătoare, sâmbătă seara, în centrul Piteștiului acolo unde un tânăr a atacat un polițist local care își făcea datoria și i-a atras atenția să se comporte civilizat. Tânărul, în vârstă de 20 de ani, l-a lovit cu pumnul și polițistul local, luat prin surprindere, s-a prăbuit lovindu-se cu capul de asfalt. Omul a rămas inconștient la pământ. Ieri se afla în comă, în stare gravă, la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.
Polițistul local C.S, în vârstă de 55 de ani, se afla sâmbătă seara în apropiere de Colegiul I.C Brătianu. Mai avea câteva minute să își termine tura de patrulare în centrul Piteștiului și voia să se ducă la stația de autobuz . Atunci a văzut un tânăr care se afla în fața Colegiului ”I.C Brătianu” și a spart o sticlă de bere dând cu ea de asfalt. ”Polițistul i-a atras atenția asupra comportamentului – act de vandalism în spațiul public. Cu agresivitate, bărbatul în vârstă de 20 de ani, cu domiciliul în Moșoaia, l-a lovit în zona feței, prin surprindere. În urma loviturii, polițistul local a căzut și a fost izbit cu capul de asfalt, rămânând inconștient. C. S. este în operație craniană, iar pronosticul este rezervat”, au transmis reprezentanții Primăriei Pitești, instituție în subordinea căreia se află Poliția Locală Pitești.

Acuzat de ultraj

Tânărul agresor nu era singur, făcea parte dintr-un grup de 5 persoane. După atacul violent, M.F, de 20 de ani, a vrut să plece. Se spune că oamenii din stația de autobuz l-au împiedicat să părăsească zona până la sosirea echipajelor de poliție națională. Tânărul a fost dus la audieri de oamenii legii de la Secția 3 , ulterior cazul fiind preluat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale. Pe numele agresorului a fost întocmit dosar penal pentru ultraj. După câteva ore în care a dat declarații, M.F. a plecat acasă, liber! Asta pentru că dosarele de ultraj se fac doar sub coordonarea unui procuror, iar polițiștii nu au putut să emită ordonanța de reținere fără avizul magistratului. Cum la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești concluziile prelimiarii medico-legale au venit abia ieri , tot ieri a fost pusă în mișcare acțiunea împotriva lui M.F. Medicul-legist a transmis în concluziile preliminarii că viața polițistului local a fost pusă în primejdie. Procurorul a emis un mandat de aducere ca tânărul să fie audiat la Parchet, iar polițiștii au plecat în căutarea lui pentru a pune în aplicare mandatul. Tot ieri au fost audiați mai mulți martori din dosar.

Riscă pedepse majorate

Ieri, starea polițistului local era gravă. Bărbatul se afla în comă, intubat, la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, după ce a fost supus unei intervenții neurochirurgicale. C.S. este polițist local la Ordine Publică din anul 2007 și are un copil. În cazul de față, în funcție de evoluția medicală a acestuia, încadrarea juridică pentru agresor ar putea fi ultrajul (art 257 cod penal), prin raportare la vătămare corporală, loviri sau vătămări cauzatoare de moarte sau omor, ceea ce presupune limite de pedeapsă majorate cu o treime, respectiv cu jumătate. Altfel spus, dacă va fi găsit vinovat tânărul va primi o pedeapsă mai mare din cauză că a pus în pericol viața unui om al legii. ”Această situație este de neimaginat și ne aduce aminte de curajul de care dau dovadă zi de zi cei care asigură ordinea și siguranța în comunitatea noastră. În acest moment dificil, sperăm la recuperarea rapidă a polițistului local și suntem alături de familia sa. Ne exprimăm respectul pentru toți cei care servesc comunitatea noastră și vă îndemnăm să le arătați sprijinul și recunoștința pe care o merită”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Pitești. M.S.

2 COMENTARII

  1. Teroristii politisti locali,acesti analfabeti retardati ,cateii interlopului Gentea au ceea ce merita.Se baga singuri in seama,ataca oamenii,ameninta,agreseaza cetatenii.
    Ce treaba avea acest politist local cu un tanar in centrul orasului.Nici una .Asa fac tembelii astia se baga singuri in seama ,pun mana pe oameni sunt agresivi.

    Trebuiesc desfiintati asta trebuie sa aiba in program viitorul primar.
    Niste nevertebrate care trebuie sa dispara- cataii lui Gentea cu care terorizeaza pitestenii.
    Asta este doar inceputul catailor….

  2. Pedepsele pentru asemenea fapte trebuiesc inasprite rapid iar cazurile judecate in regim de urgenta .CIrcumstante agravante trebuiesc luate in calcul avand in vedere ca politistul in strada reprezinta legea .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.