Din arest la domiciliu vindea droguri elevilor!

1

Cinci persoane, 2 femei și 3 bărbați au fost arestați preventiv sub acuzația de trafic de droguri de risc și de mare risc. Potrivit anchetatorilor, aceștia vindeau consumatorilor, printre ei și elevi de liceu, droguri sintetice ADB Butinaca, canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal. Unul dintre inculpați se afla în arest la domiciliu, pentru trafc de droguri, în perioada în care a vândut stupefiante. De asemenea, una dintre femei a mai fost arestată pentru același gen de infracțiune. 

Perchezițiile au fost organizate la sfârșitul săptămânii trecute de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești. Au avut loc 7 descinderi în Câmpulung și Mioveni la 5 persoane suspectate de efectuarea fără drept de operațiuni comerciale cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată.

”Din cercetări s-a stabilit faptul că, din cursul anului 2022 până în octombrie 2023, bănuiții ar fi avut preocupări sistematice de comercializare a substanțelor cu efect psihoactiv și a drogurilor de risc și mare risc (ADB Butinaca, canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), cu sume cuprinse între 25 și 500 de lei, către consumatori din județul Argeș, preponderent tineri (inclusiv elevi de liceu). În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame de substanță cristalină susceptibilă a fi droguri de mare risc, cântare electronice și 5 telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

La data de 3 noiembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 5 persoane bănuite”, a transmis IPJ Argeș. Sâmbătă, Tribunalul Argeș a emis pe numele celor 5 mandate de arestare preventivă. Potrivit portalului instanțelor, aceștia sunt: George Constantin S., de 26 de ani, Georgiana Elia L., de 27 de ani, Daniela Cristina Ț. 39 de ani, Marian Nicolae P., de25 de ani și Petruț Viorel M., de 23 de ani. Toi cei cinci au contestat decizia și apelurile lor se vor judeca astăzi, la Curtea de Apel Pitești.

Condamnat tot pentru trafic de droguri

Unul dintre inculpați a fost implicat în cazul Dariei, eleva din Câmpulung, în vârstă de 13 ani, racolată și drogată de proxeneții care au profitat apoi de dependența ei. Este tânărul pe care părinții fetei îl acuzau că este cel care a pus la cale totul și a profitat de pe urma minorei. Interesant este faptul că în septembrie 2021 Petruț Viorel M. a fost arestat preventiv sub acuzația de trafic de drogruri de mare risc.

În ianuarie 2022 măsura a fost înlocuită cu arestul la domiciliu, măsură menținută până în februarie 2023 când a fost data sentința definitivă și a fost condamnat la 2 ani cu executare. Având în vedere că a stat în arest preventiv și în arest la domiciliu aproximativ un an și 5 luni, toată perioada i-a fost scăzută din pedeapsă. Astfel a mai avut de executat doar câteva luni, iar în septembrie 2023 a fost eliberat. După cum se precizează în comunicatul de presă de mai sus, suspecții au vândut droguri în cursul anului 2022- octombrie 2023, perioadă în care Petruț Viorel M. s-a aflat în arest la domiciliu. Se pare că acesta și-a reluat ocupația ilegală și după ce a fost eliberat din penitenciar. Și Daniela Cristina Ț. a mai fost arestată preventiv în 2019 tot pentru trafic de droguri. M.Sandu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.