Gripă aviară și într-un alt județ vecin!

0
  • Alerta se menține în Argeș

După ce la începutul lunii a fost descoperit un focar de gripă aviară în județul vecin Teleorman, acum două zile într-un alt județ vecin, Olt, a fost descoperit un alt focar. 

Este vorba despre comuna Drăghiceni, acolo unde un focar de gripă aviară a fost confirmat vineri la lebede găsite moarte pe balta Mărioara. Aici au fost observate patru lebede de vară (Cygnus olor) moarte, iar medicul veterinar din zonă le-a ridicat şi le-a dus la laboratorul DSVSA din Slatina. Analizele probelor de la păsările moarte, efectuate la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, au confirmat prezenţa virusului gripei aviare H5N1.

Ca și în cazul gripei aviare din Teleorman a fost activată Unitatea Operaţională Locală din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, DSV-urile din județele vecine, printre care și insituția din Argeș, au fost alertate, fiecare dispunând măsurile considerate de cuviință și care totodată trebuiesc luate legal.

După cum am mai scris la începutul lunii într-o gospodărie cu un efectiv de 120 de păsări (40 curci, 45 de gâște, 10 rațe, 25 de găini) din localitatea Țigănești, județul Teleorman a fost descoperit un prim caz de gripă aviară, după ce mai multe păsări au fost găsite moarte. ”În contextul epidemiologic național privind confirmarea focarelor de gripă aviară, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a dispus măsuri pentru prevenirea apariției focarelor de gripă aviară înalt patogenă. Măsurile s-au dispus la nivelul gospodăriilor populației, la nivelul grădinii zoologice, la nivelul exploatațiilor comerciale autorizate și la nivelul fondurilor cinegetice” ne-a spus directorul DSV Argeș, Sorin Sorescu. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.