Noul pod de la Podu Dâmboviței, aproape de inaugurare

0

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat ieri imagini și a oferit mai multe detalii de la șantierul podului de pe DN73, zona localității Podu Dâmboviței, din județul nostru. S.M.
Astfl, conform acestora lucrările se apropie de final, stadiul fizic fiind de 93%, iar recepția și deschiderea traficului fără restricții de tonaj pe acest sector de drum este programată pentru sfârșitul lunii noiembrie. Podul de cosntruit în localitatea Podu Dâmbăviței, reprezintă un proiect de modernizarea a Drumului Național DN 73 care trece prin localitate, mai precis construirea unei noi rute și a acestui pod pod nou. De la începutul lucrărilor și până acum aici au avut loc: # lucrări de drum # amenajări de intersecții # lucrări construire pod peste Râul Dâmbovița # lucrări de relocări / protejări rețele # lucrări de iluminat # lucrări de protejare a mediului. Un amănunt interesant este că podul vechi din localitate peste care trece acum DN 73, ceste el mai vechi pod construit pe un Drum Național din România (în 1886) și urmează să fie dezafectat și scos din circulație, dar nu va fi distrus, el rămânând ca monument istoric. Acest pod de la km 78+519 care are o vechime de 137 de ani, este un pod din zidărie din moloane de piatră a cărui construcție s-a finalizat în anul 1886 și a fost declarat monument istoric. Contractul pentru proiectarea și execuția noului pod pe DN 73 lângă Rucăr a fost semnat în 2021 cu firma românească Maristar pentru 32 de milioane lei, însă până la urmă proiectul se ridică la 55,17 milioane de lei, fără TVA.
Podul metallic are o lungime de 170 de metri va permite reluarea circulației camioanelor pe ruta directă Pitești – Brașov, acum traficul greu fiind interzis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.