Ziua și protestul, la Casa de Pensii

0

Protestele pe timp nelimitat continuă la Casa Județeană de Pensii Argeș. Zilnic, angajații întrerup lucrul și ies în fața instituției afișând pancate cu mesaje prin care își transmit nemulțumirile. Timp de o oră, o oră și jumătate, cei 80 de angajați manifestă, tăcuți, pentru a atrage atenția celor responsabili asupra inechităților salariale. M.Sandu
Salariații Casei Județene de Pensii Argeș sunt nemulțumiți de salarii. Ei spun că doresc ca și angajații din teritoriu să fie remunerați ca cei de la casa Națională de Pensii Publice. Diferențele sunt foarte mari, spune liderul sindical Ionuț Marinescu. Acesta a explicat că un un inspector superior cu peste 25 de ani vechime de la Casa Județeană de Pensii Argeș are salariul net de 4.800 lei, în timp ce la Casa Națională de Pensii Publice un inspector superior are un salariu net de 6.700 lei, diferența fiind de aproape 3.000. Tocmai de aceea angajații cer egalizarea salariilor de la nivelul celor de la CNPP în baza legii nr 153 /2017. În fiecare zi, vor avea loc proteste, până când revendicările le vor fi luate în seamă. Și ieri salariații au întrerupt lucrul aproximativ o oră și au ieșit în fața institutiei. Până acum protestele nu au avut efectul dorit, însă angajații sunt hotărâți să nu cedeze și în fiecare zi să protesteze timp de o oră-două.
”Nu sutem băgați în seamă, deocamdată. În fiecare zi se mai adaugă câte un județ, două, care protestează. Nu am avut reclamații de la beneficiari, dimpotrivă am primit încurajări”, ne- a declarat Ionuț Marinescu. Ieri au înrerupt lucrul angajații din: Argeș, Dolj, Călărași, Sălaj, Maramureș, Sibiu, București sectoarele 1, 3 și 4, Olt, Brașov, Botoșani, Alba, Teleorman, Vâlcea, Vrancea Mureș, Bacău, Harghita, Ilfov și Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.