Bilete de tratament gratuite și cu plata parțială

0

Sunt 17 bilete de tratament pentru pensonari oferite de Casa de Pensii Argeș cu plecare la mijlocul lunii noiembrie. Dintre acestea 5 sunt gratuite iar celelate 12 sunt cu plata parțială. Vedeți mai jos în ce stațiuni pot merge pensionarii și care sunt condițiile de obținere a biletelor. I.I.
Casa Județeană de Pensii Argeș anunță că din seria 17 de bilete de tratament din acest an, cu date de plecare în perioada 14 noiembrie – 17 noiembrie 2023, au rămas 17 bilete nevalorificate. Este vorba de 5 bilete gratuite în stațiunile: Amara, hotel Ialomița, Bala, hotel Ceres, Buziaș, hotel Silvana și de 12 bilete cu suportarea unei contribuții în stațiunile: Felix, hotel Mureș, Sovata, hotel Aluniș, Saturn, hotel Hora. Aceste bilete se distribuie prin solicitare directă la Compartimentul bilete de tratament balnear până în data de 14.11.2023. Contribuția individuală a unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul brut al pensiei, inclusiv din pensia brută acordată, dacă beneficiază de drepturi de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensie. În cazul pensionarilor care au și calitatea de asigurat, contribuția individuală este de 50% din cuantumul brut total al drepturilor de pensie și câștigul brut de natură salarială care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale din luna anterioară celei în care se face repartiția. Biletul de tratament se eliberează personal titularului, pe baza actului de identitate. Acesta va avea asupra lui cuponul lunii octombrie 2023 (original sau copie) și xerocopia biletului de trimitere de la medicul de familie. Plata contribuției individuale se poate face numerar sau cu cardul la ghișeul bilete de tratament balnear.

Pensionarii argeșeni nu vor să meargă în unele stațiuni

Pentru afla amănunte despre aceste bilete am discutat cu Aida Enache, directorul Casei Județene de Pensii Argeș.”E un procent, pe tară, de gratuități care se repartizează pe județe. Le repartizează Casa Națională de Pensii Publice. În niciun caz gratuități nu vor fi prea multe în sezonul de vară când numărul de cereri este foarte mare pentru că pensionarii o folosesc ca pe o oportunitate să plece în concediu. În toate stațiunile unde se dau bilete penentru pensioanri se face un tratament extraordinary. E păcat să te duci doar vara în concediu, când poți beneficia și de tratament. Pentru cei care au pensii mici e chiar binevenită. Au și masa caldă și tratament. Durata de tratament, care este subvenționtă din bugetul asigurărilor sociale de satt, este de 16 zile. Sunt hoteluri cu care CNPP încheie contracte în urma unor licitații. În fiecare lună sunt serii de plecare, în majoritatea chiar câte două serii. Se dau în jur 400 de bilete pe lună. Fiind vorba de bilet de tratament trebuie neapărat să plece numai la recomandarea medicului, pentru că dacă suferă de anumite afecțiuni trebuie să meargă într-o stațiune în care se tratează acele afecțiuni, alfel poate să îi fie făcute niște proceduri care le înrăutățește starea de sănătate, în loc să îi ajute”, a declarat Aida Enache.
Fiecare pensionar poate să plece cu bilet de tratament de la CJP Argeș o dată pe an. În seriile în care rămân bilete nevalorificate, acestea sunt restituite la CNPP. Sunt și stațiuni în care pensioanrii argeșeni nu vor să meargă, cum ar fi Bala, din județul Mehedinți, în care rămân bilete nevalorificare în fiecare serie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.