Cursuri pe fonduri europene pentru deținuți

0

De ceva timp la nivelul Penitenciarului Mioveni au fost initiate cursuri de formare profesională, susținute cu finanțare din fonduri europene. S.M.
La început, concentrarea a fost asupra pregătirii teoretice, desfășurându-se aplicații și exerciții în sala de clasă. Pasul următor a constat în aplicarea practică pe teren, unde s-a început procesul de recondiționare a clădirilor și spațiilor din interiorul Pentenciarului, iar acestea, sub îndrumarea lui Aurelian Vînătoru, inginer în construcții, acum majoritatea încăperilor strălucesc în alb imaculat.
În plus, de curând, 30 de persoane private de libertate s-au angajat în dobândirea competențelor în domeniul construcțiilor (zidar, ipsosar, tapetar, vopsitor etc.), aplicând cunoștințele teoretice acumulate.
Iar acum, după practica intensivă, cursanți se pare că au reușit să transforme semnificativ zonele afectate de uzura timpului în spații curate și strălucitoare, redându-le culoare de la început.
Ceea ce urmează acum pentru deținuții care participă la cursurile de formare profesională este momentul în care aceștia vor primi diplomele binemeritate și extrem de justificate.
”După ce se va întâmpla și acest lucru, îi invităm să se integreze în câmpul muncii, aducând astfel o contribuție semnificativă în schimbarea vieții lor și a comunității” au declarat reprezentanții instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.