Veste bună pentru Tudor Pendiuc!

1

Tribunalul Areș a luat ieri o decizie importantă pentru fostul primar Tudor Pendiuc aflat în Penitenciarul Mioveni, în executarea unei condamnări de 4 ani. Judecătoria Pitești va trebui judece din nou cererea de eliberare a edilului. Decizia prin care eliberarea condiționată a fostului edil era respinsă, a fost anulată. M. Sandu
În luna mai, Tudor Pendiuc a fost condamnat definitiv la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul Publitrans. Alături de el, au primit pedepse cu închisoarea și oamenii de afaceri Gheorghe Văsîi și Constantin Scarlat. În prezent, toți trei se află încarcerați la Penitenciarul Mioveni. Tudor Pendiuc a depus cerere de liberare condiționată la Judecătoria Pitești, pe 2 octombrie, iar acesta s-a judecat pe 1 noiembrie când judecătorii au respins cererea fostului edil. În motivarea lor, magistrații au explicat: ”Instanţa apreciază că la acest moment nu se impune liberarea condiţionată a petentului chiar dacă acesta a îndeplinit fracţia prevăzută de lege deoarece faţă de acesta funcţiile pedepsei nu au fost realizate impunându-se ca acesta să-şi intensifice eforturile în ceea ce priveşte formarea unei atitudini de respect faţă de valorile sociale şi ordinea de drept”, după cum scria în închiere. Judecătorii au mai spus că acesta nu a dat „dovezi evidente de îndreptare”, că nu a primit nicio recompensă în penitenciar și că a executat prea puțin din pedeapsă. După ce a aflat decizia, Tudor Pendiuc a depus contestație la Tribunalul Argeș și solicitarea lui a fost luată în seamă de judecători. ” …admite contestaţia formulată de contestatorul Pendiuc Tudor, ……….., deținut la Penitenciarul Mioveni, împotriva sentinţei penale nr. 1793/01.11.2023 pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 17349/280/2023. (…) constată nulitatea absolută a sentinţei penale nr. 1793/01.11.2023 pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 17349/280/2023, pe care o desfiinţează şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Respinge solicitarea de încuviinţare a probei cu înscrisuri, formulată de contestator, ca rămasă fără obiect”, se precizează în decizia de ieri. Sentința este definitivă ceea ce înseamnă că magistrații Judecătoriei Pitești vor trebui să rejudece cererea.
Legea prevede că deținuții care au peste 60 de ani se pot elibera condiționat după ce au executat o treime din pedeapsă. Tudor Pendiuc, în vârstă de 69 de ani, a executat această fracție, având în vedere că a fost arestat preventiv, apoi a fost plasat în arest la domiciliu, în total aproximativ 10 uni, și a petrecut și în închisoare aproximativ 5 luni.

1 COMENTARIU

  1. Veste proasta pentru pitesteni:

    Pendiuc ar putea iesi mai devreme decat speram (4 ani).

    Asa, ca o digresiune despre primarii shpagari care conduc orasele din sudul Romaniei si care sunt realesi indiferent de performanta lor:
    – Pendiuc a avut la un moment dat un proiect pe fonduri europene, iar la final UE a descoperit nereguli si primaria a returnat 300.000 de euro (din memorie).
    Ei bine, lectia a fost invatata si nici Pendiuc si nici vreun alt primar din orasele mai importante ale Argesului nu a mai facut proiecte pe fonduri europene.
    Aici ma refer la proiecte de infrastructura care sunt insotite in mod obligatoriu de un panou pe fond albastru cu date despre proiect, afisat la loc vizibil.

    Ati vazut vreun astfel de panou in Pitesti?

    P.S.
    Pitesti 2023:
    populatie: circa 140.000
    buget: 700 milioane lei
    https://www.primariapitesti.ro/uploads/articole/files/PH_aprobare_buget_municipiul_Pitesti_2023.pdf

    Oradea 2023:
    populatie: circa 190.000
    buget: 2.300 milioane lei
    https://www.oradea.ro/fisiere/subpagini_documente/287/hcl%2036%20%20buget%20inital%202023.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.