Contabila unei instituții acuzată de delapidare

0

Polițiștii argeșeni de criminalitate economică au organizat 3 percheziții într-un dosar de delapidare. O contabilă de unei instituții din județ eset suspectată că în mod regulat și-a însușit din încasările pe care le făcea. Prejudiciul este de 320.000 lei, bani pe care funcționara i-ar fi luat în cursul acestui an. M.Sandu
O angajată a Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești-Mărăcieni este cercetată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Marți, oamenii legii au organizat 3 percheziții, la locuința și imobilele folosite de către angajata bănuită de săvârşirea infracțiunii de delapidare în formă continuată.
”Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2023, o femeie de 70 de ani, din Mărăcineni, având calitatea de contabil, precum și atribuții de casier, în cadrul unui agent comercial, cu ocazia administrării sumelor de bani pe care le avea în gestiune, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, și-ar fi însușit sume de bani. Prejudiciul stabilit până în această fază a cercetărilor este de aproximativ 320.000 de lei. Cu ocazia perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș. După perchezișii angajata despre care se spune că ar fi contabilă dar care ar avea și atribușii de casier a fost dusă la sediul poliției pentru audiere.
Anchetatorii au stabilit că funcionara nu preda toti banii pe care îi încasa și de aici lipsa din gestiune. Femeia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani dacă va fi găsită vinovată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.