OPC sfătuiește clienţii de unde să cumpere produse de post!

0

Pentru ca produsele pe care argeșenii le vor cumpăra în perioada postului Crăciunului să nu prezinte un pericol pentru sănătate, OPC Argeș vine cu mai multe sfaturi. S.M.
Astfel, Protecția Consumatoruliui Argeș recomandă argeșenilor să cumpere produse alimentare de post numai din locuri amenajate și autorizate, să solicitae și să păstreze bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doresc să reclame calitatea\conformitatea sau siguranța unui produs. De asemenea, atenționarea vine și asupra faptului că dacă se achiziționează produse alimentare de post din locuri neautorizate, în care comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare, există riscul ca produsele sa fie neconforme sau chiar nesigure și să afecteze sănătatea. În plus trebuie verificată cu atenție eticheta produselor de post cumpărate. Produsele de post sunt produse alimentare constituite din ingrediente vegetale, texturat proteic de soia, mixuri pe baza de soia etc. Nu trebuiesc cumpărate produse a căror etichete nu informează complet și corect privind conținutul, ingredientele sau calitatea produsului. Sfatul OPC pentru consumatori este să citească atent eticheta produselor pentru a putea respecta Postul Crăciunului și pentru a evita astfel să fie induși în eroare.

La ce produse trebuie să fim atenți!

În urma acțiunilor de control desfășurate în anii anteriori, comisarii ANPC – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor au găsit la comercializare produse, pe a căror etichete, erau înscrise mențiuni care puteau induce în eroare consumatorii: • Cozonac cu rahat, cacao și stafide, ambalat în pungi din material plastic, în compozitia căruia se regăseau ouă, în contradicție cu mențiunea inscripționată pe fluturașul colant “produs de post” • “Maioneză vegetală simplă” și “Maioneză vegetală Shaorma”. Denumirea de MAIONEZĂ se atribuie doar unei emulsii pe bază de gălbenuș de ou, ulei și alte ingrediente • “Pizza de post” – “specialitate cu aroma pe baza de uleiuri vegetale și cazeină (substanță proteică din lapte)”, produsul nefiind astfel un produs „ de post”, cu efectul dezinformării consumatorilor • Utilizarea de denumiri consacrate ale unor preparate din carne precum șnițel, pate, parizer, salam, cârnați, cremwurști etc. la care era atașată sintagma “vegetal” • Produsul alimentar vegetal UHT, care conform listei de ingrediente declarată pe ambalaj conținea proteine din lapte, în neconcordanță cu denumirea de produs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.