50 de tone de produse retrase de pe piață

0

În urma controalelor efectuate de DSV Arge în luna trecută, în afară de amenzile și sancțiunile date, inspectorii instituției care are în grijă conformitatea produselor de comercializate, de origine animală și nonanimală au luat și alte măsuri dure. S.M.
Astfel, au fost retrase de la comercializare: 50 338,11 kg, produse alimentare de origine animală și nonanimală în valoare totală de 255 214,17 lei. Mărfurile retrase reprezintă produse alimentare ajunse la finalul termenului de valabilitate, produse alimentare cu ambalajul deteriorat sau produse alimentare de origine animală și/sau nonanimala retrase de la comercializare în urmă alertelor primite pe platformele SRAFF și AAC. Produsele retrase au fost fie confiscate fie distruse. Din cele peste 50 de tone mărfuri pentur comercializare retrase, din unitățile din Pitești au fost retrase 33 882,13 kg, din unitățile din Curtea de Argeș – 2 443,31 kg, din unități din Mioveni – 2804,57 kg, din unitățile din Câmpulung – 6 523,1 kg, iar din unitățile din Topoloveni – 4 685 kg.
Controalele efectuate de DSV Argeș continuă și în următoarae perioadă, iar comercianții sunt avertizați pentru această lună și cea următoare, că verificările se vor înteți și vor fi tematice, având în vedere specificul Sărbătorilor de iarnă și specificul produselor ce se comercializează în special acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.