Mascații au găsit bani ascunși în coșul de gunoi!

1

14 percheziții în Argeș

Ieri au avut loc 14 percheziții la personae bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, proxenetism și spălarea banilor. Oamenii legii au indicii cum că suspecții ar fi exploatat în scop sexual cel puțin 5 victime. Ieri, în timpul descinderilor a fost găsită o tânără, acasă la un suspect, care se pare că ar fi ultima ”achiziție” a proxeneților. Oamenii legii au decoperit și sume mari de bani, o parte fiind ascunși într-un coș de gunoi. M. Sandu
Perchezițiile au fost organizate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești care au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară și 20 de mandate de aducere. La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova. Dintre cei duși la sediul DIICOT, la audieri, 10 sunt suspecți. Acuzațiile care le sunt aduse sunt de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, proxenetism și spălarea banilor. Mare parte dintre membrii grupări sunt rude între ei. ”Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021, patru persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat o alta, în scopul exploatării sexuale a mai multor persoane, atât în România, cât și pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii. Veniturile obținute din exploatarea sexuală au fost, în cea mai mare parte, însușite de membrii grupului infracțional și folosite la achiziționarea unor bunuri, prin persoane interpuse, în scopul ascunderii originii ilicite a sursei banilor”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.
Perchezițiile au avut loc la Pitești, Ștefănești și Bradu. Există indicii că proxeneții obligau victimele să se prostitueze în Pitești și în Marea Britanie. Au fost identificate 5 victime dar numărul ar putea să crească, mai ales că ieri, la descinderi, a fost descoperită o tânără acasă la un suspect, despre care se crede că este prostituată. Polițiștii BCCO au găsit sume mari de bani, atât în lei cât și în euro. O parte din bani erau ascunși într-un coș de gunoi. De asemenea, oamenii legii au confiscat bijuterii din aur și un BMW X5 despre care se crede că au fost cumpărate din sumele obținute prin exploatarea fetelor. Cercetările continuă. Ieri la închiderea ediției noastre se lua în discuție reținerea mai multor suspecți.

1 COMENTARIU

  1. n am inteles efectul acestor descinderi, pentru ca in fnal ajung in fata magistratilor care au doua optiuni, arest la domiciliu sau amenda, cum sa nu faci magarii cand pedepsele sunt atat de blande!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.