Se caută soluții de reintegrare a deținuților!

0

Reprezentanți ai mai multor instituții publice din Argeș s-au întâlnit zilele trecute la Penitenciarul Colibași unde au discutat pe marginea Planului Național de Implementare a Strategiei de Reintegrare a Persoanelor Private de Libertate. S.M.
Astfel, în cadrul pușcăriei, într-o încăpere din sectorul de deținere, oameni cheie din instituțiile implicate în mecanismul de reducere a recidivei în rândul persoanelor private de libertat , s-a desfășurat această întâlnire de lucru, pentru implementarea Hotărârii de Guvern care face referire la Planul amintit. Au fost prezenți așadar factori de răspundere de la Penitenciarul Mioveni, Inspectoratul De Poliție Județean Argeș, Poliția Orașului Mioveni, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Casa Județeană de Pensii Argeș, Primăria Orașului Mioveni, Penitenciarul Spital Mioveni, ITM Argeș, AJOFM Arges, Asociația Sfintii Spiridon si Irina, Facultatea de Știinte ale Educației, Universitatea din Pitești, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Arges, Directia De Asistenta Sociala, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Serviciul de probatiune – Arges, Asociatia Serviciul Umanitar pentru Penitenciare. ”Datorită dorinței tuturor instituțiilor de a se implica în prevenirea infracționalității și în reducerea riscului de recidivă, am hotărât să implementăm un mecanism real, eficient și cu o ținta aleasă. Am decis să implicăm un număr cât mai mare de parteneri în proiectele noastre, să identificăm și să promovăm exemple de bune practici la nivel local și să facilităm colaborarea interinstituțională. De asemenea, am stabilit indicatori reali și am decis să se verifice progresul prin mijloace determinate.
În concluzie, se va realiza o implicare comună în prevenirea infracționalității și se vor implementa servicii cu impact în reducerea riscului de recidivă” au transmis organizatorii întâlnirii de la Penitenciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.