Copiii învață să facă ornamente de Crăciun, la biserică!

0

Un grup de copii talentați și dornici să învețe s-au înscris la activitățile derulate, în fiecare duminică din Postul Crăciunului, la Biserica Adormirea Maicii Domnului, din comuna Merișani. Preocupat de educția celor mici și de dezvoltarea lor personală, preotul Leonard Dănciulescu a găsit oameni dornici să i se alăture în acest demers. Astfel cei mici învață să picteze icoane, să cânte colinde, să gătească mâncare de post și să confecționeze felicitări. M.Sandu
Activitățile au loc la inițiativa și sub îndrumarea preotului paroh Leonard Dănciulescu în biserica din comuna Merișani. Astfel, în prima dumincă din post cei mici au pictat icoane pe sticlă, fiind supravegheați de profesorul Alexandru Radulescu. Tot atunci un cor de copii au cântat colinde tradiționale psaltice cu Cătălin Feraru, psaltul (n.r. cântăreț) bisericii. Ieri copii s-au întâlnit din nou, la biserică pentru a învăța să picteze icoane pe sticlă. ”În prima duminică din luna decembrie se vor lucra ornamente de Crăciun pe lemn sau căni de lut sau oricare alta idee excelentă o va avea Marilena Ghinea doamna bibliotecară și Nelușa Danciulescu cărora le mulțumesc .
În duminica din 10 decembrie se va organiza un curs de gătit pentru toți enoriașii prezenti la slujbă. Bineînțeles că preparatele vor fi făcute tot de copii, aceștia pregătind mâncare de post. În duminica 17. 12 încercăm sa reînviem obiceiuri frumoase în care ne transmiteam sentimentele unii altora, nu prin SMS, ci prin felicitări… Așa că duminica amintită va fi dedicată felicitărilor de Crăciun iar experții parohiei vor decide formatul și modul cum vor fi scrise. Toate activitățile vor fi făcute într-o atmosferă de sărbătoare în care corul de copii va cânta colinde tradiționale. În Ajunul Crăciunului, duminică pe 24 decembrie în cadrul slujbei vom fi colindați chiar de copiii de la cor.
Luni 25 decembrie, după slujba de Crăciun, cele mai frumoase icoane vor fi atent analizate și premiate iar ca bonus vom avea și un concert de colinde…”, a detaliat preotul paroh Leonard Dănciulescu despre proiectul său.
Nu este primul an în care acesta organizează astfel de activități în cadrul bisericii cu copiii din parohie și, cel mai probabil, nici ultimul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.