Mioveniul, partener într-un proiect european

0

O delegație formată din mai mulți reprezentanți ai orașului Mioveni a participat zilele trecute în Spania la Sevilla la activitățile proiectului “A Voice for Europe – E- VOICE”. S.M.
Tema principală a proiectului a constituit-o impactul pandemiei Covid-19 asupra stilului de viață și al educației tinerilor. În cadrul acestei întâlniri, s-a discutat despre cercetările realizate la nivel internaţional în perioada pandemiei cu privire la efectele măsurilor restrictive luate de majoritatea ţărilor lumii asupra stării de bine şi sănătăţii copiilor şi adolescenţilor, iar acestea demonstrează o realitate îngrijorătoare, cu efecte complexe, greu de anticipat.
Potrivit studiilor efectuate în școlile din Spania, măsurile restrictive adoptate au condus la creşterea nivelului de stres în familie, având drept consecinţă creşterea nivelului de anxietate și de depresie, întreaga experienţă din timpul pandemiei considerându-se a avea efecte comparabile cu cazurile de stres post-traumatic, respectiv întârzieri în dezvoltarea copiilor şi probleme de sănătate.
Concluzia unanimă a fost aceea că este esențial ca guvernele, comunitățile și instituțiile de învățământ să ofere sprijin adecvat pentru tinerii care se află în această situație și să încurajeze discuțiile deschise despre acest subiect. Proiectul a fost câștigat în cadrul programului „Citizens, Equality, Rights and Values (CERV)” și este realizat în parteneriat cu 7 țări – Italia (Gazzo), România (Mioveni), Croația (Sibenik), Bulgaria (Union Of Bulgarian Black Sea Local Authorities – UBBSLA), Spania (Fondo Andaluz de Municipios para la Solidariadad Internacional- FAMSI), Belgia (Association of Cities and Regions for Sustainable Resource Management- ACR+) și Franța (The European Association for Local Democracy – ALDA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.