Pendiuc executat silit!

0

Fostul primar Tudor Pendiuc riscă să își piardă casa după ce SC Publitrans 2000 S.A a declanșat executarea silită împotriva sa, pentru recuperarea prejudiciului din dosarul în care a fost condamnat la 4 ani închisoare. Atât fostul edil cât și soția lui Gabriela Pendiuc au depus la Judecătoria Pitești o cerere de suspendare a executării silite și de radiere a ipotecii. Ce doi se află în proces de divorț și, cel mai probabil, vor ca înainte de executare să își împartă bunurile. M. S.

Soții Gabriela și Tudor Pendiuc se află în proces de divorț intentat de Gabriela Pendiuc la data de 23 iunie 2023. Tudor Pendiuc este încarcerat la Penitenciarul Mioveni după ce pe data de 5 mai 2023 a fost condamnat la 5 ani închisoare, cu executare, în dosarul Publitrans.  Instanța l-a obligat pe fostul primar la daune uriașe, către SC Publitrans. Ca să amâne executarea silită, fost primar și Gabriela Pendiuc au depus la Judecătoria Pitești  o contestație la executare. Aceștia cer: întoarcere executare, suspendare executare, partaj și radiere ipotecă. Cererea a fost depusă pe 21 noiembrie și a doua zi, Gabriela Pendiuc a depus la instanță unele precizări , invocând și procesul de divorț. Deși aceasta a intentat divorț de Tudor Pendiuc în luna iunie a acestui an, urmează ca primul termen să se judece pe data de 28 februarie 2024, la 8 luni de la data înregistrării dosarului. Dacă nu reușesc să obțină suspendarea executării, cei doi își vor pierde casa pusă sub sechestru.

Prejudiciu de 23 milioane de lei

Inculpații din dosarul Publitrans, au de plătit un prejudiciu de 23.000 milioane de lei. „Obligă în solidar inculpaţii Pendiuc Tudor, Văsîi Gheorghe (în solidar si cu partea responsabila civilmente SC GIREXIM UNIVERSAL SA PITESTI), Scarlat Constantin (în solidar si cu partea responsabila civilmente SC CNCD SA PITESTI) şi Nechita Emilian (numai până la concurenţa sumei de 21.710.406,06 lei) la plata către partea civilă SC PUBLITRANS 2000 SA Piteşti a sumei de 23.279.706,03 lei reprezentând suma profiturilor obţinute de SC CNCD SA si GIREXIM UNIVERSAL SA şi a valorilor decontate în cadrul contractului de comision/discount”, se arată în hotărârea instanței. Dosarul Publitrans a luat naștere după ce societatea de transport public local din Pitești, SC Publitrans 2000 SA, deținută în totalitate de Consiliul Local Pitești, trebuia să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, ce urmau să fie achiziționate de Consiliul Local prin alocare de fonduri. „Prevalându-se de această nevoie socială, primarul Pendiuc Tudor ar fi făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat și prelungit un contract de asociere in participațiune între S.C. Publitrans 2000 S.A. și societățile private CNCD S.A./S.C. Girexim Universal S.A, în folosul ultimelor două societăți”, arată procurorii DNA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.