Primar suspendat vrea să își recapete funcția

0

 

Condamanat definitv la plata unei amenzi penale, fostul primar al comunei Vlădești, Cristian Dică Hristu, vrea să fie repus în funcție. Acesta a atacat în instanță ordinul de încetare din funcție emis de prefectul județului. A pierdut procesul prin care solicita suspendarea ordinului documentului și continuă să se judece pentru anularea actului. M.S.

 

Cristian Dică Hristu, primar PSD al comunei Vlădești, a fost demis pe data de 27 octombrie 2023 când prefectul Radu Perianu a semnat ordinul de încetare a mandatului. Edilul a fost înlocuit în funcție de viceprimarul Leonard Șerban (PNL). După o săptămână Cristian Dică Hristu a depus la Tribunalul Argeș o cerere de anulare a Ordinului nr. 244/27.10.2023 privivind încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar. Mai mult, a cerut repunerea în funcția de primar și plata salariului pe perioada demiterii. La rândul lui, prefectul Radu Perianu a depus o cerere de strămutare a procesului la o altă instanță din țară. La sfârșitul lunii noiembrie cererea i-a fost respinsă ceea ce înseamnă că procesul se va judeca, în continuare, la Tribunalul Argeș.

I s-a respins suspendarea ordinului

Ca să fie sigur că va avea succes, Cristian Dică Hristu a mai depus la Curtea de Apel Pitești o contestație în anulare, prin care speră ca decizia condamnării sale să fie anulată. Aceasta are termen de judecată în luna martie anul viitor. Între timp s-a judecat cererea ssupendării ordinului prefectului, care a fost respinsă de instanță. Pe data de 12 ianuare 2024 va avea loc un nou termen, în care va fi pusă în discuție cererea de anulare a documentului de înceteare a mandatului de primar.

Vrea anularea condamnării

Cererea de suspendare a ordinului a fost respinsă deja de Tribunalul Argeș, dar decizia nu este definitivă. În schimb, continuă judecata privind anularea ordinului nr. 244/27.10.2023 prin care Hristu și-a pierdut mandatul. Reamintim că fostul primar al comunei Vlădești a fost condamnat, definitiv, de Curtea de Apel Pitești,  pe 24 octombrie 2023, la plata unei amenzi de 15.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de transportul materialelor lemnoase neînsoțite de documente specifice. Asta după ce a fost prins conducând un camion încărcat cu lemne, ce aparținea firmei soției, fără să dețină documentele legale. Ca pedeapsă complementară, i s-a interzis dreptul de a ocupa sau de a fi ales într-o funcție publică pe o perioadă de doi ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.