Primarul Georgescu a fost mutat la penitenciar

1

 

Primarul Ion Georgescu rămâne în arest după ce ieri, Curtea de Apel Pitești i-a respins contestația la decizia dată de Tribunalul Argeș de menținere a arestului preventiv. Orice încercare a edilului de a obține înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu a rămas fără rezultat după ce magistrații au respins toate cererile de până acum. Mai mult, având în vedere că Ion Georgescu a fost trimis în judecată, acesta nu se mai află în arestul IPJ Argeș ci a fost mutat, la începutul săptămânii, la Penitenciarul Mioveni. M.S.

 

Ieri Curtea de Apel Pitești a judecat contestația depusă de Ion Georgescu privind decizia de menținere a arestului preventiv luată de Tribunalul Argeș, pe data de 29 noiembrie. A respins cererea primarului și acesta rămâne în arest. Ion Georgescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Pitești pentru presupuse fapte de corupție. El este acuzat de trafic de influență, după ce, spun procurorii, ar fi primit de la denunțător, șeful Poliției Locale Pitești, 10.000 de euro ca să îl ajute să-și angajeze fiica la Spitalul Mioveni, ca medic chirurg. Cum nu a reușit, Ion Georgescu a înapoiat valuta, moment în care fost făcut flagrantul. El susține că atunci restituia un împrumut. Pe 5 octombrie Ion Georgescu a fost arestat preventiv și de atunci măsura a fost menținută deși edilul a încercat, de mai multe ori, să obțină înlocuirea cu arestul la domiciliu.

Acuzat de fapte de corupție

La sfârșitul lunii noiembrie Ion Georgescu a fost trimis în judecată iar dosarul a fost înregistratat pe rolul Tribunalului Argeș. La începutul acestei săptămâni, ediul a fost mutat din arestul IPJ Argeș la Penitenciarul Mioveni unde se află în prezent. Din rechizitoriul întocmit de procurorii DNA reiese că primarul şi-ar fi luat măsuri de precauţie care să nu fie prins de procurori: întâlnirile cu denunţătorul erau în afara programului sau în weekend, în alte birouri ale primăriei, pentru a nu fi înregistrat. DNA a descoperit că în conturile soţiei primarului apar „depuneri în numerar a unor sume foarte mari de bani”. Primarul PSD îşi construise şi o vilă de peste 300.000 de euro pentru care, deşi finalizată, îşi prelungise autorizaţia de construire până în anul 2025. Autorizaţia ar fi fost emisă soţiei sale. În timp ce era şi primar, Ion Georgescu s-a reîncadrat după 20 de ani la SC Automobile Dacia SA, ca să ia salarii compensatorii. Procurorii DNA cred că suma primită de primarul PSD, Ion Georgescu de la SC Automobile Dacia SA ar fi fost obţinută „printr-un artificiu conceput de inculpat în care au fost angrenate persoane angajate în cadrul SC Automobile Dacia SA”.