La un pas de comă alcoolică, la volan!

0

Polițiștii au oprit la timp un șofer care ar fi putut provoca o nenorocire în trafic, dat fiind faptul că era beat criță, la volan. Omul avea o concentrație de alcool în aerul expirat, de 1,40 la mie, ceea ce înseamnă că alcoolemia era aproape dublă. Medicii legiști spun că o persoană poate să intre în comă alcoolică la o alcoolemie de peste 2 la mie. M.Sandu

Descoperirea a fost făcută luni, de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni. Oamenii legii au tras pe dreapta o Dacia Logan și l-au depistat pe Ion I. de 56 de ani, din Coșești, care conducea un autoturism pe DJ 731, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat pe durata cercetărilor. Dacă va fi găsit vinovat conducătrul auto riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.