Streaming de poker: ascensiunea creatorilor de conținut din acest domeniu

0

În ultimii ani, pokerul a cunoscut o transformare importantă odată cu apariția creatorilor de conținut legat de poker pe platforme precum YouTube și Twitch. Aceștia transmit în timp real partidele sau turneele pe care le joacă, poartă discuții cu cei prezenți pe streaming, oferă sfaturi, iar aspectul divertismentului nu este nici el ignorat.

Dincolo de nume noi care s-au consacrat strict prin faptul că fac streaming de poker, și jucători cunoscuți, cu rezultate notabile la cele mai tari turnee, au început această carieră. Și ce poate fi mai frumos pentru un pasionat de poker decât să discute live cu jucătorul său preferat, ba chiar să primească și sfaturi de la el.

Streamingul este popular de ceva timp. În primă fază, segmentul de E-sports a câștigat popularitate, dar în ultimii ani s-au dezvoltat și alte domenii: live-uri de travel, de reacții la diverse evenimente, iar pokerul, fiind un fenomen atât de răspândit, nu avea cum să fie ignorat.

Platformele de streaming au făcut posibil ca jucătorii să-și prezinte abilitățile de la poker unui public total. Cele mai multe stream-uri sunt făcute în limba engleză, în așa fel încât să targeteze un public cât mai larg și cât mai mulți oameni să primească informații ce le pot fi utile.

Cum funcționează totul?

Creatorul de conținut are cont pe platforma unui operator de poker online și alege să redea unele partide sau turneele la care participă prin live streaming pe YouTube sau Twitch. Pașii sunt foarte simplu de îndeplinit, iar în câteva minute el poate ajunge „în casele” oamenilor din toată lumea. Streamingul se face prin aplicațiile dedicate ale platformelor, dar mulți creatori de conținut folosesc și software-uri specializate cum ar fi Streamlabs, care permit o personalizare a ecranului.

Ce au de câștigat creatorii de conținut? Pe YouTube și Twitch, conținutul este monetizat. În primul rând, creatorii de conținut primesc bani din publicitate și din numărul de membri. Pe YouTube, un creator de conținut poate seta mai multe praguri pentru membri, în timp ce pe Twitch o subscripție lunară este de 4 euro pe lună. Ambele platforme încasează însă un comision din fiecare abonament. Publicitatea este o altă sursă, însă pentru a încasa o sumă decentă ai nevoie de foarte multe vizualizări. Donațiile reprezintă și ele o sursă de monetizare pentru creatorii de conținut.

Un alt câștig este faptul că poți influența alți jucători. Îi poți ajuta prin sfaturile pe care le oferi, iar dacă cineva își ridică nivelul cu ajutorul tău acest lucru este plăcut. În cazul în care un jucător ajunge la un nivel ridicat și are foarte mulți urmăritori, foarte probabil va primi și un contract de sponsorizare din partea unui operator de poker online. Sunt deja numeroase situații de acest gen.

Streamerii de poker se bucură de popularitate

Streamerii de poker devin tot mai cunoscuți în industrie, mai ales că ei au o influență asupra jucătorilor din noua generație. Prin intermediul lor se contribuie la extinderea unei comunități de pasionați de poker, oferă un mediu de învățare accesibil și de distracție.

Din acest motiv, ei sunt respectați în industrie. Acest lucru este evidențiat și de faptul că sunt invitați constant la turnee importante prin intermediul unor acreditări media. Astfel, ei pot oferi informații din culise și interviuri cu cei mai buni jucători. Accesul este total, în așa fel încât fanii pokerului să se bucure de cât mai multe informații.

Viitorul se anunță și el promițător, mai ales că și în domeniul streamingului dezvoltările tehnologice își pun amprenta tot mai mult. Interesant este de văzut cum va influența Realitatea Virtuală domeniul streamingului, dar specialiștii fac previziuni îmbucurătoare.

Este clar însă că streamingul va juca un rol important în industria pokerului. Pe lângă creatorii de conținut, care transmit partidele sau turneele lor, și operatorii de poker online au simțit potențialul de pe YouTube și Twitch. Și-au făcut propriile canale, unde transmit cele mai importante evenimente pe care le organizează.

De asemenea, pe aceste canale sunt publicate constant interviuri cu jucători, sfaturi, strategii și alte detalii importante, motiv pentru care, dacă ești pasionat de poker, este recomandat să le urmărești. Este important de menționat că accesul la informațiile de pe aceste canale este în totalitate gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.