Patroni cercetați penal pentru vânzare ilegală de articole pirotehnice

0

În ziua de 23 decembrie a.c., în intgervalul 08:00 – 16:00, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Costești au acționat atât în mediul urban cât și în mediul rural de pe raza de competență, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor de comercializare, dar și de utilizare a articolelor pirotehnice, desfăşurate de persoane fizice şi juridice, conform Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive și a Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială.
În cadrul activităților, au fost verificate mai multe zone cu aflux ridicat de persoane, precum și 10 agenți comerciali.
La două dintre locații, respectiv la un agent economic din comuna Hârtiești și la un agent economic din comuna Săpata, au identificate articole pirotehnice (din categoriile P1, respectiv P1 și F2), ce erau oferite spre vânzare fără ca persoanele în cauză să fie autorizate. Ca urmare a celor constatate, în ambele situații a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni fără drept cu articole pirotehnice, faptă prev. și ped. de art. 37 lit. a din Legea 126/1995, iar articolele pirotehnice oferite spre vânzare au fost ridicate în vederea confiscării, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.