Agresor sexual condamnat!

0

Un revoltător caz de agresiune sexuală a ajuns pe masa jmagistraților de la Judecătoria Pitești, care au dat sentința săptămâna aceasta. O pedeapsă de 5 ani și 6 luni, atât a primit bărbatul care obișnuia să acosteze minore pe stradă și le pipăia! Individul cu porniri bolnave își făcea veacul prin cartierul Nord. Mămici și copii se temeau de el și cu toate că încercau să-l îndepărteze din zonă, nu reușeau. Ba mai mult, bărbatul răspundea cu tupeu acuzaților ce îi erau aduse și susținea că nu poate fi pedespit pe motiv că faptele au fost comise în tip ce era beat, considerând starea lui de euforie circumstanță atenuantă cu privire la infracțiunile comise.  Magistrații l-au contrazis și i-au dat cea ce merita!

Ion S. de 45 de ani era cunoscut în oraș pentru comportamentul deviant. Localnicii s-au plâns pe rețelele sociale, dar nu au depus reclamații scrise împotriva lui. Asta până în luna iulie 2023 când a urmărit două surori, una de 13 ani și alta de 17 ani, care se duceau la magazin la cumpărături. La vorbit obscen și a atins-o pe una dintre ele în zona intimă. După ce a fost anunțată de copile, mama fetelor s-a dus la individ să-i ceară socoteală, iar reacția lui a fost una revoltătoare. „Ce o să-mi faci, că eu sunt beat ?!”, a răspuns el acuzațiilor. Femeia citise pe un cont de Facebook despre apucăturile bolnave ale individului și a decis să nu treacă cu vederea experiența traumatizantă prin care au trecut fiicele ei. A sesizat Poliția și bărbatul a fost arestat preventiv. A îndemnat și alți părinți să ia atitudine și să depună plângere împotriva bărbatului. Acesta era cunoscut că stătea, cât e ziua de mare, pe o bancă din zonă consumând alcool, urina în public și se lega de minorele de pe stradă. Înainte de incident, oamenii au sunat, de câteva ori, la Poliția Locală iar agenții l-au amendat dar Ion S. nu s-a potolit.

Trebuie să achite daune morale

A fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, măsură menținută până în prezent.  Judecătoria Pitești l-a condamnat în această săptămână la 5 ani și 6 luni închisoare, cu executare. Bărbatul se află la Penitenciarul Mioveni și acolo va rămâne. Magistrații au dispus ca după executarea pedepsei, timp de 4 ani bărbatul să nu se apropie la mai mult de 100 de metri de victimă. Instanța a dispus și prelevarea de probe biologice de la inculpat pentru a fi introduse în Registrul agresorilor sexuali.  De asemenea în sentință se precizează faptul că Ion S. este obligat să plătească victimei daune morale în valoare de 10.000 lei. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.