Închis la 73 de ani că a condus cu permisul anulat!

0

Aflat la o vârstă la care ar trebui să se bucure de pensie și nepoți, un bărbat de 73 de ani, din Curtea de Argeș, a ajuns la închisoare. E  fost condamnat, definitiv, de judecătorii Curții de Apel Pitești la un an închisoare cu executare. Decizia vine după ce prima instanță îi dăduse septuagenarului o amendă penală.

În decembrie 2020, Gheorghe A., acum în vârstă de 73 de ani, a urcat la volanul mașinii sale, un Daewo și a provocat un accident. Conducătorul nu a respectat indicatorul care îl obliga să cedeze trecera și a intrat în coliziune cu un Opel care circula regulamentar din sensul opus. După impact, mașina condusă de Gheorge A. a fost proeictată într-un Peugeot condus de o femeie. Polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș au mes la fața locului și au constatat că șoferul vinovat, Gheorghe A., avea permisul de conducere anulat. În iunie 2016 el a fost condamnat pentru conducere sub influența alcoolului și magistrații i-au dat o pedeapsă de 1 an și 6 luni cu suspendare. Tot atunci au dispus anularea dreptului de a conduce autovehicule.

Prima pedeapsă, amendă penală!

Gheorghe A. a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis și în iulie anul acesta, Judecătoria Curtea de Argeș l-a condamnat la ”pedeapsa amenzii în cuantum de 10.000 lei, calculată prin înmulţirea unui număr de 200 zile-amendă cu suma de 50 lei corespunzătoare unei zile-amendă pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, în forma asimilată a conducerii unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat”, după cum se precizează în sentință. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cei care au instrumentat dosarul, au contestat decizia și au cerut o pedeapsă cu închisoarea. Magistrații Curții de Apel Pitești au admis cererea. ”Reţinând că inculpatul nu este la prima abatere privind infracţiuni rutiere, pentru a avea convingerea că acesta îşi va corija conduita viitoare şi în vederea asigurării unui echilibru între menţinerea ordinii de drept, prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni şi menţinerea în comunitate a persoanei care a săvârşit infracţiunea dedusă judecăţii, Curtea constată că se impune aplicarea faţă de acesta a pedepsei de 1 an închisoare, cuantum rezonabil şi suficient pentru atingerea scopului şi îndeplinirea funcţiilor de constrângere, reeducare şi exemplaritate a pedepsei”, după cum au motivat judecătorii schimbarea pedepsei.

Decizia este definitivă și miercuri a fost pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei. Polițiștii Biroului Investigații Criminale Curtea de Argeș l-au ridicat pe bărbat și l-au dus la penitenciar pentru a fi încarcerat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.