Copil dat jos, cu forța, din microbuzul școlar!

2

Un incident a avut loc în autobuzul școlar care transporta elevii din comuna Stoenești. Un copil, în vârstă de 13 ani a fost dat jos cu forța din mașină. Șoferul l-ar fi prins în brațe și l-a târât până când l-a dat jos. Scenele au fost filmate cu telefonul mobil de un martor. Imaginile au devenit virale. Polițiștii au demarat o achetă în acest caz. Foto descriptiv

”La data de 12 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au fost sesizați cu privire la faptul că, în localitatea Stoenești, ar fi avut loc o stare conflictuală în autobuzul școlar. Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, mai mulți minori, membri ai aceleiași familii, ar fi produs deranj și ar fi murdărit, în repetate rânduri, microbuzul școlar, și ar fi adresat injurii șoferului, iar la data de 12 ianuarie, pe fondul acestor aspecte, conducătorul microbuzului școlar l-ar fi dat jos pe unul dintre aceștia, un băiat de 13 ani, fără a-l lovi. Drept urmare, părinții minorilor au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 500 de lei, conform art. 33 din Legea 61/1991, pentru neluarea de către părinți sau de către persoanele cărora li s-a încredințat spre creștere și educare un minor în vârstă  de până la 16 ani a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj. Menționăm faptul că, până la acest moment, nu există nicio sesizare/plângere privind săvârșirea unor acte de violență în cauză, însă polițiștii continuă verificăril”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș, referitor la incident.

”Lasă-l bre că-l omori”

Băiatul dat jos cu forța din microbuz face parte dintr-o familie numeroasă, părinții având nici mai mult, nici mai puțin de 20 de copii. Vineri când a avut loc conflictul, se spune că băiatul de 13 ani era împreună cu alți doi frați, în mașina care transporta elevi de la școală către casă. Șoferul a susținut că băiatul s-a urcat cu picioarele pe banchetă și cu toate că i-a atras atenția să se așeze normal, dar acesta ar fi refuzat.  Atunci s-a dus la el, l-a prins în brațe și l-a tras, până când l-a dat jos din microbuz. Scenele au fost filmate de frații lui copilului. Pe întregistrări se aude când șoferul îi spune: ”Dă-te jos! Dă-te măh jos”. O altă persoană îi spune conductorului auto : ”Lasă-l bre că-l omori”. Când copiii au ajuns acasă au povestit pățania părinților care au sunat la 112 și au reclamat starea conflictuală. Se pare că după incident tatăl și unul dintre copii ar fi mers acasă la șofer, s-au certat cu el și l-ar fi amenințat. Chiar dacă în urma verificărilor făcute de oamenii legii s-a constatat că o parte din vină o are copilul, șoferul microbuzului și-ar fi dat demisia, la sugestia primarului. După ce imaginile au ajuns în mediul online, reacțiile părinților nu au întârziat să apară. Oamenii sunt de părere că șoferul s-ar fi purtat abuziv și că un om matur nu ar trebui să se comporte în acest fel cu un copil.   

2 COMENTARII

  1. Pe vremea mea copilul ar fi luat o palma si un shut de nu se vedea si degeaba ar fi reclamat la politie.
    Asa am crescut noi in regimul comunist, cu cate o urecheala de la parinti sau de la profesori, dar au iesit oameni din noi.
    Oameni care nu mai stiu cum sa isi stapaneasca copiii, cum sa isi apere fiicele de batjocura (zisa ‘bullying” de la o vreme) colegilor baieti puberi etc.

    Normalitatea va deveni interzisa in era progresista in care am intrat, iar anormalul va deveni normal (vezi legalizarea casatoriilor homo sau lesbi pentru care ne sare Europa in cap si noi inca mai rezistam).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.